Keď ku nám príde návšteva, zvyknem po koláčoch či slanom pohostení postaviť misku so surovou zeleninou a týmto dipom. Vždy sa to stretne s veľkým úspechom. Zatiaľ, čo sa rozprávame, tak si každí z misky uberá a väčšinou tak všetkým chutí, že robím aj druhú porciu. Tento dip je výborný tiež na pečive ako nátierka.
Potrebujete:
- 250g jemného tvarohu
- 250g jemného krémovitého syra (Lučina)
- 1 kyslá smotana
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 čl štipľavej papriky alebo korenia cayenne
- 2-3Pl posekaných byliniek (v zime používam mrazené bylinky, v lete čerstvé)
- soľ, čierne korenie
Postup
- Smotanu, tvaroh a jemný syr spolu vymiešať.
- Pridať bylinky a roztlačený cesnak.
- Na záver dochutiť soľou, paprikou a čiernym korením.
- Dip nechať pred servírovaním aspoň hodinu stáť v chlade.
Pingback: Kynuté chrumkavé slané tyčinky – recepis.sk