Kysnuté mozarella jednohubky

Výborné a šťavnaté maslové kysnuté jednohubky plnené syrom mozzarella a zeleninou.

Na cesto potrebujete:

  • 500g polohrubej múky
  • 1/2 čerstvého droždia
  • 1PL kr. cukru
  • 1čl soli
  • 200ml mlieka (+trocha vody)
  • 20g roztopeného masla
  • 1 vajíčko

Na plnku potrebujete:

  • 2 balenia mozarella
  • 4 cherry rajčiny
  • 1 zelená špicatá paprika
  • 3 PL masla na potretie
  • soľ, sušený cesnak, oregano

Postup:

  • Čerstvé droždie nadrobíme do misky, posypať cukrom a necháme vytvoriť kvások. Podrobný postup nájdete tu – https://recepis.sk/2019/09/20/kvasok-zakladny-recept/
  • Do vysokej misky dať múku, bielko, kvások z droždia, mlieko, soľ, maslo a zamiesime. Postupne pridáme podľa ešte trochu vody až sa vytvorí elastické, nelepivé cesto. To miesime aspoň 10min. aby sa z múky uvoľnil lepok a cesto ostalo elastické.
  • Potom v uzavretej nádobe necháme hodinu odpočívať hodinu na teplom mieste.
  • Medzitým pokrájať mozzarella, rajčiny a papriku na malé kúsky.
  • Cesto rozdeliť na 4 bochníky, každý rozvaľkať na dlhý pás a na ten poukladať na jednu polovičku cesta na malé kúsky pokrájanú mozarellu, rajčiny a papriky. Druhú polovičku cesta pomazať roztopeným maslom.
  • Potom všetko okoreníme soľou, sušeným cesnakom, oreganom a postupne zarolujeme tak aby sa plnka schovala v ceste a vytvoril šúlec.
  • Ten potom pokrájame na malé kúsky, tie poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pomažeme žĺtkom. Na záver posypeme sezamom.
  • Necháme piecť pri 180C ca. 15-20min. do zhnednutia.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*