Výborné a šťavnaté maslové kysnuté jednohubky plnené syrom mozzarella a zeleninou.
Na cesto potrebujete:
- 500g polohrubej múky
- 1/2 čerstvého droždia
- 1PL kr. cukru
- 1čl soli
- 200ml mlieka (+trocha vody)
- 20g roztopeného masla
- 1 vajíčko
Na plnku potrebujete:
- 2 balenia mozarella
- 4 cherry rajčiny
- 1 zelená špicatá paprika
- 3 PL masla na potretie
- soľ, sušený cesnak, oregano
Postup:
- Čerstvé droždie nadrobíme do misky, posypať cukrom a necháme vytvoriť kvások. Podrobný postup nájdete tu – https://recepis.sk/2019/09/20/kvasok-zakladny-recept/
- Do vysokej misky dať múku, bielko, kvások z droždia, mlieko, soľ, maslo a zamiesime. Postupne pridáme podľa ešte trochu vody až sa vytvorí elastické, nelepivé cesto. To miesime aspoň 10min. aby sa z múky uvoľnil lepok a cesto ostalo elastické.
- Potom v uzavretej nádobe necháme hodinu odpočívať hodinu na teplom mieste.
- Medzitým pokrájať mozzarella, rajčiny a papriku na malé kúsky.
- Cesto rozdeliť na 4 bochníky, každý rozvaľkať na dlhý pás a na ten poukladať na jednu polovičku cesta na malé kúsky pokrájanú mozarellu, rajčiny a papriky. Druhú polovičku cesta pomazať roztopeným maslom.
- Potom všetko okoreníme soľou, sušeným cesnakom, oreganom a postupne zarolujeme tak aby sa plnka schovala v ceste a vytvoril šúlec.
- Ten potom pokrájame na malé kúsky, tie poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pomažeme žĺtkom. Na záver posypeme sezamom.
- Necháme piecť pri 180C ca. 15-20min. do zhnednutia.