Asi tak ako sú európske deti sú ako osy za nutellou, minimálne rovnako obľubujú americké deti “peanut butter”, teda Arašídové maslo. Priznám sa, že aj ja mám veľmi rada chuť arašídov avšak len v malých množstvách, nakoľko je arašídový olej dosť ťažko stráviteľný. Tieto kakaové krúžky krásne harmonizujú s chuťou arašídov a čokoládovou polevou. Proste, jednoduché a chutné vianočné pečivo.
Potrebujete prísady na moje základné sušienkové cesto:
- 300g hl.múky
- 200g masla izbovej teploty
- 100g cukru
- 1 vajíčko
- Štipka soli
Okrem toho:
- 4Pl kakaa
- Hladké arašidové maslo
- Arašídy (ošúpané a rozpolené)
- 80ml šľahačkovej smotany
- 100 g tmavej čokolády
Postup:
- Podľa základného receptu si pripravíme cesto a pridáme k nemu kakao. Recept možno nájsť tu- https://recepis.sk/2019/12/02/3-2-1-susienky/
- Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň hodinu v chlade odpočívať.
- Potom na pomúčenej pracovnej ploche cesto vygúľame na 0.5cm a pomocou kruhovej formičky vykrojíme krúžky.
- Tie poukladať na plech vyložený papierom na pečenie a nechať piecť pri 180°C ca.7 min.
- Krúžky necháme vychladnúť, potom potrieme arašídovým maslom a vždy 2 kusy spolu spojíme.
- V hrnci nahrejeme smotanu (nemala by zovrieť), potom do nej pridáme na drobno pokrájanú čokoládu a miešame až sa neroztopí.
- Krúžky do polovice namočíme do polevy a položíme na mriežku.
- Na záver do ešte mokrej polevy vtlačíme kus arašídu a potom necháme všetko stuhnúť (najlepšie v chlade).