domace listkove cesto recept

Špenátové trojuholníky z lístkového cesta

Rýchle a jednoduché jednohubky, ktoré pekne zasýtia, takže ho možno ponúknuť aj ako pohostenie k studenému stolu.

Postup:

  • Lístkové cesto rozvaľkať na pomúčenej pracovnej ploche do obdĺžnika. Kdo chce vyrobiť domáce lístkové cesto, ten nájde postup tu- https://recepis.sk/2019/11/15/zakladne-listkove-cesto-bez-vazenia/
  • Mrazený špenát (ca. 150) nechať v hrnci pomaly roztopiť. Dochutiť ho soľou, čiernym korením a cesnakom.
  • 100g tvrdého syru postrúhať na hrubo.
  • Potom na rozvaľkané lístkové cesto najskôr rozotrieť špenátovú zmes a následne všetko posypať syrom.
  • cesto zatočiť do valca a potom nožom raz na jednu stranu a raz na druhú vykrajovať rovnako veľké trojuholníky.
  • Tie poklásť na plech vyložený papierom na pečenie a povrch potrieť ešte žĺtkom a posypať celou rascou.
  • Piecť pri 180C do zlatista, podľa cesta ca. 20-30min(domáce lístkové cesto potrebuje dlhšie ako kupované).

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*