Kdo má rád chuť nutelli, tomu určite ulahodí aj tento nenáročný a chutný cheesecake.
Na cesto potrebujete:
- 200g maslových sušienok
- 2PL kakaa
- 4PL práškového cukru
- 100g masla izbovej teploty
Na plnku potrebujete:
- 250g jemného krémovitého syru (Mascarpone/Lučina)
- 500g jemného tvarohu
- 200ml kyslej smotany
- 3 vajíčka
- 40g kukuričného škrobu/alebo 1 balenie vanilkového pudingového prášku
- 2PL nutelli
- 100g kr. cukru
Okrem toho potrebujete:
- 100ml + 100ml sladkej smotany na šľahanie
- 100g horkej čokolády
- 100g jemného krémovitého syru
- 1 vanilkový cukor
- 1 stužovač šľahačky
- 3PL práškového cukru
- arašídy a ovocie na ozdobenie
Postup:
- Maslové sušienky rozdtiť na jemný prášok. Na to dať sušienky do uzavtvárateľného pevného mikroténového vrecka a sušienky pobúchať valčekom na cesto.
- Rozdrtené sušienky premiešať s maslom, kakaom a cukrom a vypracovať kompaktné cesto. Cesto vyrolovať do kruhu, najlepšie na papiery na pečenie alebo silikónovej podložke.
- Tortovú formy vymažať a cesto potocou papiera preniesť nad formy a preklopiť, papier/podložku odstrániť a cesto zatlačiť rovnomerne na spodok formy ako aj na okraje.
- Na plnku vyšľahať vajíčka s cukrom do penista. Pridať tvaroh, nutellu, krémovitý syr ako aj smotanu a všetko dobre spolu prešľahať. Na záver primiešať škrob a plnku naliať do predpripravného cesta.
- Piecť pri 160C ca. 45min. do úplného stuhnutia plnky. Potom cheesecake nechať vychladnúť.
- Na polevu naliať 100ml šľahačkovej smotany do hrnca. Pridať čokoládu pokrájanú na drobno a na najnižšom ohni pomaly za miešania ohrievať až sa čokoláda roztopí a spojí so smonatnou.
- Polevu naniesť na vychladnutý cheesecake a nechať aspoň hodinu tuhnúť v chlade. Arašídy naniesť ešte do tekutej polevy aby sa dobre prilepili.
- Na špičky vyšľahať 100ml šľahačky so stužovačom a pr. cukrom do tuha. Pridať krémovitý syr a prešľahať spolu.
- Zmes dať do cukrárenskej špričky a pomocou tejto ozdobiť povrch torty. Kdo chce môže na záver špičky ozdobiť drobným ovocím.