Mam rada rýchle recepty, ktoré ale chuťou nezaostávajú za komplikovanými pokrmami. Tento pokrm je rýchlo hotový a plný chutí.
Postup:
- Kuracie prsia umyť, osušiť a pokrájať na drobno.
- Cibuľu pokrájať na drobno. Potom v panvici zohriať olej, pridať mäso aj cibuľu a opiecť zprudka.
- Dochutiť soľou, čiernym a grilovacím korením ako aj sladkou červenou paprikou. Potom posypať mäso 2PL zemiakového škrobu a ešte 2min. opekať.
- Mäso zaliať 400ml vody, prikryť a na nízkom ohni variť 15min. Medzitým rozobrať brokolicu na kúsky, zaliať vriacou slanou vodou a 5min. variť. Zliať z vody.
- K mäsu pridať 100ml sladkej smotany a 1čl octu a všetko dobre premiešať. Omáčka je krásne hustá, ďaľšie zahusťovanie nieje nutné.
- Servírovať s uvarenou brokolicou a posypané posekanou petržlenovou vňaťou.
Optimálnou prílohou je knedľa, napríklad karlovarská. Recept tu – https://recepis.sk/2019/09/04/rychla-karlovarska-knedla/