5 júla, 2019
Šťavnatá Bublanina z Buttermilk

Buttermilk alebo cmar je v zahraničí veľmi často používaná surovina pri pečení, prekvapivo málo sa používa na Slovensku i keď je bežne v obchodoch dostupná. Konzistenciou je podobná bielemu jogurtu a chuťovo mi pripomína kyslú smotanu. Vďaka tejto prísade ostane cesto pekne vlhké a mierne kyslé, čo výborne kontrastuje s inak sladkou chuťou koláča.
Potrebujete:
- 400ml Cmaru – Buttermilk
- 3 vajíčka
- 150g kr. cukru
- 100g roztopeného masla
- 200g hladkej múky
- 200g polohr. múky
- 1 prášok do pečenia
- 1 vanilkový cukor
- 500g ovocia (maliny, ríbezle, čerešne, marhule, atď.)
Postup:
- Vajíčka vyšľahať s cukrom do penista.
- Postupne za šľahania pridávať roztopené vychladnutíé maslo a Buttermilk.
- Na záver pridať suché položky – múku a prášok do pečenia- a všetko dobre premeišať až vznikne hladké cesto.
- Cesto naliať na obdĺžnikový plech (ja používam 20×32 cm) vyložený papierom na pečenie.
- Potom prichystať ovocie- umyť, osušiť, prípadne ošúpať (broskyne) a pokrájať na menšie kúsky. Ovocie potom posypať vanilkovým cukrom.
- Na záver poukladať ovocie rovnomerne na cesto a ľahko do cesta zatlačiť.
- Pri 180⁰C piecť ca.35min do zlatista.
- Pred narezaním nechať dôkladne vychladnúť.

Please follow and like us:
One thought on : 1
Ďakujem. Vynikajúce!❤