HomePecieme Šťavnatá Bublanina z Buttermilk

Šťavnatá Bublanina z Buttermilk

Comments : 1 Posted in : Pecieme, Zákusky on by : lydia.argilli Značky:, ,

Buttermilk alebo cmar je v zahraničí veľmi často používaná surovina pri pečení, prekvapivo málo sa používa na Slovensku i keď je bežne v obchodoch dostupná. Konzistenciou je podobná bielemu jogurtu a chuťovo mi pripomína kyslú smotanu. Vďaka tejto prísade ostane cesto pekne vlhké a mierne kyslé, čo výborne kontrastuje s inak sladkou chuťou koláča.

Potrebujete:

  • 400ml Cmaru – Buttermilk
  • 3 vajíčka
  • 150g kr. cukru
  • 100g roztopeného masla
  • 200g hladkej múky
  • 200g polohr. múky
  • 1 prášok do pečenia
  • 1 vanilkový cukor
  • 500g ovocia (maliny, ríbezle, čerešne, marhule, atď.)

Postup:

  • Vajíčka vyšľahať s cukrom do penista.
  • Postupne za šľahania pridávať roztopené vychladnutíé maslo a Buttermilk.
  • Na záver pridať suché položky – múku a prášok do pečenia- a všetko dobre premeišať až vznikne hladké cesto.
  • Cesto naliať na obdĺžnikový plech  (ja používam 20×32 cm) vyložený papierom na pečenie.
  • Potom prichystať ovocie- umyť, osušiť, prípadne ošúpať (broskyne) a pokrájať na menšie kúsky. Ovocie potom posypať vanilkovým cukrom.
  • Na záver poukladať ovocie rovnomerne na cesto a ľahko do cesta zatlačiť.
  • Pri 180⁰C piecť ca.35min do zlatista.
  • Pred narezaním nechať dôkladne vychladnúť.
Please follow and like us:

1 COMMENT

One thought on : 1

  • Marcela
    júl 14, 2019 at 4:03 pm

    Ďakujem. Vynikajúce!❤

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial