HomeExpresné recepty Marhuľový cheesecake bez korpusu a bez lepku

Marhuľový cheesecake bez korpusu a bez lepku

Posted in : Expresné recepty, Koláče, Pecieme on by : lydia.argilli Značky:, ,

Tento Cheesecake je rýchlo hotový- celá priprava trvá menej ako 10min.- a krásne krémovitý. Na rozdiel od klasického cheesecake nemá okolo seba korpus, napriek tomu drží krásne tvar.  Tento recept je bezlepkový.

Potrebujete:

  • 750g jemného tvarohu
  • 250g krémovitého syru (Lučina/Macsarpone)
  • 200g kyslej smotany
  • 4 vajíčka
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 2 balenia vanilkového pudingového prášku
  • 200g roztopeného masla
  • drobné ovocie podľa chuti – napr. 6ks. ošúpaných marhúľ

Postup:

    null

  • Vajíčka vyšľahať s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridať maslo a spolu prešľahať.
  • Potom primiešať krémový syr, kyslú smotanu a tvaroh. Na záver pridať vanilkový pudingový prášok, prášok do pečiva.
  • Cesto naliať do vymastenej okrúhlej tortovej formy. Na vrch poukladať ošúpané a na menšie kúsky pokrájané ovocie.
  • Potom koláč prikryť alobalom a vložiť do predhriatej rúry kde sa nechá pri 180⁰C ca hodinu piecť.  Posledných 15min. alobal ostrániť a cheesecake nechať piecť odokrytý.
  • Pred krájaním a vybraním z formy nechať dôkladne vychlandúť.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial