Túto výbornú nátierku vždy pripravujem keď sa u nás griluje. Väčšinou si ugrilujem aj popri 3-4 papriky a buď odložím na ďaľší deň ako nátierku alebo rozriedim tekutejším jogurtom a máme z toho dip ku grilovanému mäsku. Je to každopádne pochúťka.
Postup:
- Na to 4-5 paprík (jedno akej farby či druhu- môžu byť aj baranie rohy keď má niekdo rád štipľavé) najskôr nechať na grili za obrazania tak dlho piecť až ostane ich šupka čierna.
- Ešte horúce dať potom dio igelitového sáčku a nechať ich v ňom mierne vychladnúť. Potom pomocou kuchynskej utierky čiernu šupku ošúpať a jadierka vybrať.
- Zvyšok papriky pokrájať na tenkú plátky a dobre osoliť. Pridať k ním 250g bielého jogurtu (kdo chce ako nátierku zvolí hustý, napr. grécky jogurt, kdo ako dip môže použiť aj klasický biely jogurt, ktorý je redší).
- Na záver dochutiť čierným korením, sušeným čili a za 1čl sušeného cesnaku.