Na tento recept som natrafila úplne náhodne v jednej cukrárenskej knižke a hneď som mala chuť ho skúsiť. Jednak doňho idú len 4 suroviny a tiež netradične, sa žĺtka šľahajú nad parou. S výsledkom som veľmi spokojná- krásne vysoká piškóta.
Potrebujete:
- 6 vajíčok
- 150g kr. cukru
- 90g rotopeného masla
- 150g hl. Múky
Postup:
- Bielka oddeliť od žĺtkov a vyšlahať do tuhého snehu. Odložiť stranou.
- Do menšieho hrnca dať vodu a nechať ju zovrieť. Potom nad vriacu vodu položiť nerezovú misku a do nej dať žĺtka s cukrom a bez prestávky miešať až vnikne penistá konzistencia. Ešte pridať za miešania maslo a keď sa položky dobre spojia odobrať z pary.
- Potom ešte primiešať preosiatú múku a pomalými pohybami pridať bielkový sneh.
- Cesto naliať do vymastenej (a najlepšie aj vymúčenej) okrúhlej tortovej formy a nechať pri 180°C v redhriatej rúre ca. 35-40min. piecť do zlatista.
- Z formy vybrať až keď piškóta dôkladne vychladne.
Pingback: Smotanová torta s broskyňami – Recepis.sk
Pingback: Výborná torta s mandľami – Recepis.sk