Skoro každý z nás má z času na čas doma zvyšky chlebíka z predoslého dňa. Tieto sa dajú sa okrem oného využiť aj v tejto výbornej polievke.
Postup:
- null
- Najskôr ošúpať a pokrájať na drobno cibuľu a 2 srúčiky cesnaku. Okrem toho ošúpať a pokrájať 1 mrkvu a kus zeleru. Potom spolu všetko 5 min. opiecť na oleji a 1PL masla.
- Keď začne zelenina dostávať hnedistý tón, pridať 50ml rajčinového pretlaku a 1,5l vody/vývaru. Dochutiť soľou, cukroma čierným korením a nechať zovrieť.
- Keď polievka zovrie, pridať ca. Za 1,5 šálky pečiva pokrájaného na drobno a spolu nechať všetko 15min. variť na miernom ohni.
- Na záver polievku rozmixovať ponorným mixérom.