Nutella nie je známa práve pre nízke kalórie, tento krém do torty je však veľmi ľahký a nakoľko doňho ide len za 2PL tohto nugátového krému, ostáva počet kalórii relatívne nízky :). Okrem toho sú v tomto kréme použité len bežné suroviny, čo má každý doma a chutí vynikajúco.
Recept na tortovú piškótu nájdete tu: https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/
Na krém potrebujete:
- 450ml mlieka
- 1 čokoládový pudingový prášok
- 1PL instantnej kávy (najlepšie Velvet, tá sa rýchlo topí)
- 4PL kr. cukru
- 100g roztopeného vychladnutého masla
- 2PL nutelli
Postup:
- 400ml Mlieka nechať zovrieť v hrnci. Medzitým zmiešať zvyšných 50ml mlieka s pudingovým práškom, instantnou kávou a kr. cukrom do hladka. Keď mlieko zovrie, vliať doňho zmes a nechať stuhnúť za miešania.
- Pudingovú zmes nechať dôkladne vychladnúť. Potom do neho pridať nutellu a maslo a mixérom vyšľahať do hladka.
- Krém naniesť na pláty piškóty a nechať aspoň ½ hodinu stuhnúť v chlade. Alternatívne možno krém najskôr schladiť a až neskôr naniesť na piškótové cesto.