Jednoduchá a chutná torta. Táto piškóta sa výborne hodí aj na prípravu Muffinov či ako bábovka. Množstvo možno voľne prispôsobovať nakoľko všetky hmotnosti sa prispôsobujú počtu vajíčok.
Cesto:
- 4 vajíčka (treba odvážiť, moje vážili 240g)
- Rovnaké množstvo hl. múky (240g)
- Rovnaké množstvo roztopeného masla (240g)
- 150g kr.cukru
- Vanilkový cukor
- ½ prášku do pečiva
Okrem toho
- 200g čučoriedok (môžu byť aj mrazené)
- 250ml tekutiny
- 1 balenie bezfarebnej želatíny
- 250g krémovitého syru (napr. Lučina alebo Mascarpone)
- 250g kyslej smotany
- 100g práškového cukru
- 1 balenie práškovej želatíny
- 4PL vody
- 4PL cukru
Postup
- null
- Vajíčka odvážiť a zmiešať s cukrom. Vyšlahať do penista. Potom pridať roztopneé maslo, múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor ako aj vanilkový cukor.
- Vypracovať vláčne cesto a to dať do vymastenej okrúhlej formy (priemer 24cm).
- Piecť pri 160°C ca. 30min. do zlatista. Nechať dôkladne vychladnúť a potom rozrezať cesto na polku.
- Kyslú smotanu zmiešať s krémovitým syrom, práškovým cukrom. Práškovú želatínu zmiešať s 4PL vody, dobre premiešať a potom krátko v hnrci nahriať za miešania (nesmie byť naozaj horúce len teplé). Pridať za 1PL smotanovej zmesy, premiešať a potom priliať k zvyšne zmesy a veľmi dobre premišať.
- Okolo spodnej časti korpusu dať tortovú obruč a naliať tam smotanú zmes. Potom položiť na to hornú časť korpusu a na vrch rozložiť čučoriedky.
- 250ml vody zohriať s 4PL kr. Cukru a želatínou na tortu. Dobre premiešať a nechať zohriať. Potom naliať na čučoriedky.
- Tortu nechať pred nakrojením aspoň 1-2hod. odpočívať v chlade.