Výborná ruská alternatíva naších palaciniek. Na rozdiel od klasických palaciniek obsahuje tiež ovocie a tvaroh.
Postup:
- 250g jemného tvarohu
- 4 vajíčka
- 150ml bieleho jogurtu
- 1 roztlačený banán
- 1 jablko postrúhané na jemno
- 4PL cukru
- ½ prášku do pečiva
- Ca. 200g hl.múky
Postup:
- Vajíčka vyšlahať s cukrom do penista. Pridať tvaroh, jogurt, rotlačený banán, jablko postrúhané na jemno a prášok do pečiva.
- Postupne pridávať múku až vznikne nelepivé cesto. Na rozdiel od klasických palaciniek by nemalo byť tekuté, skôr pevnejšie ako pri muffinoch.
- Potom na pomastenej panvici vypražiť na strednej teplote paniny. Palacinky vždy otočiť až keď sú z jednej strany hnedasté.