Mám veľmi rada chuť tekvice, najmä maslovej, ktorá má veľa dužiny a relatívne málo zrniek. Je to výborná pochúťka, napríklad v kombinácii so zemiakmi.
Postup:
- Na prípravu tejto prílohy treba ošúpať zemiaky a tekvicu a pokrájať všetko na rovnako veľké kúsky, potom obaliť marinádou.
- Na marinadu zmiešať olej, soľ, čierne korenie, rotzlačený strúčik cesnaku, sladkú červenú paprika a rascu. Potom v nej dôkladne obaliť zeleninu a položiť ju na plech. Eventuálne pridať troche kačacej masti pre chuť.
- Potom prikryť plech alobalom a nechať najskôr 45min. v trúbe pri 180°C piecť. Potom alobal odokryť a piecť ešte ďalších 25min. do chrumkava.
Recept na kurča tu: https://recepis.sk/2019/01/12/kuracie-kusky-na-ryzi/