Vítajte na mojom blogu
Vitajte na mojom blogu. Volám sa Lydia Argilli a za týmto blogom stojím ako foodstylistka, tvorkyňa receptov a takisto ako fotografka jedla. Môj blog ponúka denne nové tradičné, jednoduché, ale v prvom rade CHUTNÉ recepty na každý deň pre vašu rodinu. Ako 4-násobná mama denne varím už veľa rokov pre moju rodinu, pričom profitujem z mojich letných praktík, ktoré som trávila za mladosti v industriálnej kuchyni a tak mohla spoznať čaro varenia pre stovky ľudí (medzi objednávkami nechýbali ani palacinky pre 300 hladných detí :)). Medzičasom rada učím aj druhých formou kurzov základom varenia. Som rada, že sa inšpirujete pri hľadaní receptov práve tu.
Aké recepty tu nájdete?
- Blogov k téme varenie či pečenie je ako hviezd na nebi, napriek tomu je tento môj trošku odlišný. Nielen, že je zameraný na tradičné rodinné recepty ale tiež ponúka množstvo základných receptov kde okrem iného vysvetlím otázky typu AKO (ako uvariť ryžu, ako pripraviť….)?
- Tu sa naučíte základné kuchárske vedomosti a triky, na ktorých môžete potom budovať. Keď tieto zvládnete, môžete ich potom ľubovolne obmieňať podľa stavu chladničky a chute. Ak ste úplný začiatočník pri varení či pečení, tak práve táto kategória vám odoberie strach zo skúšania.
- Takisto ponúka tento blog veľké množstvo expresných receptov, ktoré sú hotové za 15-20 minút. Ideálne pre všetkých, ktorí ani po práci nechcú zanevrieť na teplú varenú stravu.
- V menu nájdete tiež oddelenie- zbytkové recepty. Tak si rýchlo môžete nájsť ako premeniť zvyšky napríklad zemiakov, pečiva či ryže na plnohodnotnné pokrmy. Aby nič nevyšlo na zmar.
- Recepty sú väčšinou jednoduché a zvladnuteľné aj popri deťoch či práci. Pritom varím hlavne podľa tradičných starých receptov, ktoré sa tradovali v našej rodine či v rodinách mojích známych.
Cítite sa v kuchyni ešte možno neisto?
Možno vám kuchyňa a celkovo varenie nebolo vložené do vienka. Tak sa cíti väčšina ľudí. Len málokdo sa v mladosti už naučil základom varenia. Na druhej strane by človek mohol mať pocit, že však dnes už každý je profík v kuchyni, stačí otvoriť facebook či Instagram a z každého rohu sa ukážu mladučký bloggeri, čo varia ako profíci.
Verte tomu, že ako pri väčšine vecí na sociálnych sieťach, aj toto je len zdanie. Drvivá väčšina ľudí sa cíti neisto v kuchyni a väčšinou je za tým len nedostatok základnych informácii a techník. Preto zostavujem sériu kurzov, ktoré si viete v pohodlí doma nahliadnúť v tempe ako vám to váš deň umožňuje a vďaka ktorým sa naučíte základom varenia, ktoré vám neskôr pri dennom varení neskutočne pomôžu.
Čo o mne vedia len moji priatelia
- Už od malička rada privádzam chaos do poriadku. Či už je to izba čo vyzerá ako po výbuchu, alebo záhrada bez náznaku života, alebo ako v mojom pracovnom živote úlohy a procesy, pred ktorými každý iný uteká čo najďalej, takáto výzva ma vždy vie nabudiť a motivovať.
- Keďže som vyrastala s 2 bratmi, nemala som veľa kamarátok, skôr som bola zvyknutá na chlapčenský (podľa mňa aj jednoduchší) spôsob komunikácie.
- Dodnes nedokážem veľa moc začať s ohováraním, závisťou či intrigamy. Chlapci mali v tomto o dosť jednodušie, povedzme priamejšie, praktiky
- Neznášam plytvanie, a to je jedno čím.
- Či už je to oblečenie po deťoch, starý nábytok ale hlavne potraviny, vždy sa snažím nájsť možnosť ďaľšieho využitia. Hlavne pri potravinách to vedie k mnohým novým, prekvapivo chutným, receptom.
- Už od detstva som zbožňovala listovať v kuchárskych knihách, vždy ma ale odradilo keď som našla v surovinách ” exotické” potraviny, teda také, ktoré by moja mama zaručene nekúpila. Preto sa snažím pri varení čo najviac používať veci, čo sú bežne dostupné (maslo ghee k tomu napríklad nepatrí aj keď to je určite dobré).
- Keď mám dom plný detí (moje deti+ ich kamoši) niekedy sa cítim ako v Zoo a doslova sa mi fyzicky žiada ticho. A keď sa zrazu ticho vyskytne (deti odídu do školy) stále sa obzerám, že čo sa deje a neviem si ho vychutnať. Asi je už hluk z pozadia uložený v mojom genetickom kóde
- .Je mi večne zima, asi preto mám rada leto- jediný čas v roku kedy nemrznem
- Keď mi niekdo povie, že niečo nejde, tak vždy poviem, že ono to ide, len treba prísť na to, ako.
Prečo zvoliť moje online kurzy?
Ako mama 4 detí úplne rozumiem jedinečným potrebám zaneprázdnených mamičiek, ako si ty, a preto som vypracovala celý môj učebný plán s ohľadom na možnosti, ktoré ponúka tvoj životný štýl. Tieto lekcie sú prispôsobené tak, aby bez problémov zapadli do tvojej každodennej rutiny, a ponúkajú praktické tipy, techniky, ktoré šetria čas, a recepty vhodné pre celú rodinu, ktoré sa určite stanú stálicami v tvojej kuchyni. Takisto som sa snažila držať ceny moderátne a umožniť tento kurz väčšine.
Kuchárske knihy
Takisto na mojej stránke nádjete viacero kuchárskych e-kníh, ktoré si môžete v pohodlí doma nahliadnúť. Tieto sú tématické, takže vždy zoskupú recepty k jednej konrétnej téme a ich cena je skôr symbolická. Ak vás niektorá z tém zaujala, nezabudnite nahliadnúť do sekcie – kuchárske knihy v mojom Menu.
-
E-kniha: Prílohy na grilovanie
-
Zľavnený produktE-kniha – Vianočné receptyOriginal price was: 3,99€.1,49€Current price is: 1,49€.
-
Zbierka vianočných receptov1,99€
-
E-kniha: Zbierka skvelých 25 bezmäsitých slaných receptov1,99€
-
Prílohy na grilovanie – šaláty a mnohé iné pochúťky1,99€
-
E-kniha: Polievky a prívarky1,99€
-
E-kniha: Najlepšie recepty s jahodami1,99€
-
Zľavnený produktPlán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedálOriginal price was: 4,99€.2,49€Current price is: 2,49€.
-
E-kniha: Letné recepty – od pečenia po zaváranie a konzervovanie2,99€
-
Zľavnený produktZápisník receptovOriginal price was: 9,99€.4,99€Current price is: 4,99€.
Ešte zopár slov ku mne
Varenie mi leží v krvi, moja prababka bola súkromnou kuchárkou Nitrianského arcibiskupa a tiež moja babka a mama boli výborné kuchárky. Varenie a pečenie sú už od detstva moje veľké hobby a veľmi ma teší, že aj moje deti majú k tradičnému varenému jedlu pozitívny vzťah.
Rada hostím u nás doma ľudí. Moje jedlá mali vždy u našich známych a priateľoch takú dobrú rezonanciu, že som častokrát dostala ponuku na oslavy, či rôzne podujatia prispieť jedlom či mojimi zákuskami. Takisto som veľmi často vymieňala moje recepty, čo ma priviedlo na myšlienku zverejniť recepty tak, aby malo veľa ľudí z nich úžitok.
Ak mi ešte ostane trochu času, tak ho rada investujem do času v záhradke kde pestujem domácu zeleninku alebo pri tvorbe môjho podcastu, ktorý si môžete vypočuť na www.podcast.mamatalks.sk
Čo ešte dodať?
Aby sa vám ľahšie varilo podľa popisu, pripravila som aj viacero videí k receptom. Tieto si môžete pozrieť na youtube alebo priamo v recepte.
Čo je recepis?
Recepis je archaické slovo, používané ešte za čias mojej babky na pomenovanie receptu. Veľmi sa mi páčila analógia tohto slova, nakoľko sú to práve staré osvedčené recepty, ktoré ma vždy nanovo inšpirujú.
Sociálne siete
Veľmi sa poteším, keď moje recepty vyskúšate a takisto vám budem vďačná, keď ma budete abonovať.
Nájdete ma na Instagrame, facebooku, pintereste, tik tok či youtube.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.