Pošírovanie je mimoriadne zdravý spôsob tepelnej prípravy, ktorý sa hodí nielen na prípravu vajíčka ale aj mäsa a zeleniny. Toto jedlo je nielen chutné ale aj rýchle na prípravu a okrem toho zdravé. Mäso takto upravené je krásne šťavnaté a plné aróm.
Dôležité pri pošírovaní je aby voda keď sa do nej vloží mäso už nevrela. Optimálna teplota na pošírovanie kuracieho masa je 80°C. Najjedodukšie je vývar nechať zovrieť a potom kráto počkať, až potom vložím studené kuracie prsia z chladničky, tým automaticky klesne teplota. Teplotu stačí potom už len urdžovať na najnižšom ohni.
- Recept na kuracie mäso:
Do hrnca vložiť 1 cibulu prekrojenú na polku, 1 menší kus póru, 1 mrkvu v kuse, 5-6ks čierného korenia v kuse, 1 bobkový list a soľ. - Zaliať 1l vody a ca 100ml vývaru (napr.hovádzi). Potom nechať zovrieť.
- Následne do vývaru vložiť umyté kuracie prsia, oheň stlmiť na minimum a nechať 20min. spolu variť.
- Vyvar, ktory vznikne pri vareni nevyhadzovat. Je vyborny na pripravu polievky alebo omacky.
Moja bylinková omáčka:
- V suchej panvici krátko ohriať za 2 PL hladkej múky (týmto krátkym predpražením na sucho sa neskôr nevytvoria hrudky v omáčke).
- Pridať za 2 Pl bylinkového masla a krátko spolu opražiť. Potom zaliať 200ml vývaru (z hore uvareného mäska) a dobre rozmiešať.
- Pridať este 100 ml mlieka a spolu za miešania variť pokiaľ nedosiahne omáčka správnu konzistenciu. Soľ ani iné korenie netreba, to už je obsiahnuté v použitom vývare.
Pingback: Lahodný ryžový šalát