Nepečený čučoriedkový cheesecake

Nepečený čučoriedkový cheesecake

Nepečené cheesecake majú veľmi rýchlu prípravu, ich jediná nevýhoda je, že si na ne treba trochu počkať, nakoľko musia aspoň 2 hodiny tuhnúť v chlade. Inak je to výborný a osviežujúci desert hľavne pri teplom počasí. Z tohto množstva vám vyvstane cheesecake na tortovú formu s priemerom 20 cm, na formu 26cm potrebujete dvojité množstvo.

Suroviny:

  • 150g maslových sušienok
  • 50g masla izbovej teploty
  • 1 vanilkový cukor
  • 200ml kyslej smotany
  • 500g jemného tvarohu
  • 5PL pr.cukru
  • 1 balenie drtenej želatíny + 2 PL vody
  • 3PL cukru
  • 50g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
  • 2 PL kukuričného škrobu + 2 PL vody

Postup:

  • Maslové sušienky dáme do hrubšieho mikroténového sáčku a uzavrieme ho.
  • Potom valčekom na cesto toľkokrát po ňom prejdeme, až zo sušienok ostane len jemná zmes.
  • Rozdrtené sušienky dáme do vysokej misky, pridáme maslo a vanilkový cukor a dobre rukami spolu premiešame až vznikne mierne lepivá zmes.
  • Tú dáme do tortovej formy a rukami rovnomerne roztlačíme po celom priemere. Necháme krátko v chladničke.
  • Kyslú smotanu zmiešame spolu tvarohom, vanilkovým a práškovým cukrom.
  • Čučoriedky dáme do hrnca spolu so zvyšným cukrom a necháme 5 minút variť. Škrob zmiešame v 2 PL studenej vody, prilejeme k čučoriedkám a pomiešame. Odložíme stranou.
  • Drtenú želatínu posypeme 2 lyžicami vody a dáme mierne nadhriať na sporák (stačí 1 minúta) len toľko, aby bol hrniec teplý. Potom miešame až sa želatína rozpustí.
  • Do želatíny pridáme za 1PL tvarovej zmesi (našej plnky) a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
  • Na korpus nanesieme najskôr bielu tvarohovú zmes, zrovnáme a na to nanesieme čučoriedkovú zmes.
  • Takto pripravený cheesecake necháme chladnúť aspoň 2hod. pred nakrojením.
  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*