Výborný rýchly netradičný desert, ktorý chutí výborne hlavne v teplých dňoch. Inšpiráciou mi bola torta, ktorú som raz jedla u naších známych a ktorá mi výnimočne zachutila.
Potrebujete:
- 1 l mlieka
- 1 šálka krupice (300ml)
- ½ šálky kr. Cukru
- 1 balenie drtenej želatíny
- 2PL vody
- 500g maliny (alebo iné ovocie napríklad čučoriedky, môžu byť aj mrazené)
- Ca. 250ml vody
- 50g kr. Cukru
- 2 balenia tortového želé
Postup:
- Mlieko dáme do hrnca, pridáme krupicu a cukor a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.
- Želatínu dáme do hrnca a polejeme 2Pl vody. Mierne za miešania nahrejeme hrniec až sa želatína kompletne rozpustí. (nevaríme len nahrievame).
- Potom pridáme 1PL krupicovej zmesy, zamiešame a želatínovú zmes prilejeme do krupicovej kaši. Opäť premiešame a zmes nalejeme do tortovej formy.
- Tortu necháme aspoň 1 hod. stáť v chlade.
- Maliny alebo čučoriedky zalejeme vodou, pridáme cukor a 5 min. necháme variť.
- Medzitým rozmiešame želé v troche studenej vody, prilejeme do zmesy a miešame až všetko stuhne. Kdo nechce mať v hornej časti kúsky ovocia, ten ovocie povarí, prepasiruje cez sitko až potom pridá želé a nechá zmes zahustiť.
- Ovocnú zmes necháme 10 minút chladnúť a potom ju nalejeme na vychladnutú krupicovú zmes.
- Tortu pred servírovaním necháme 1-2hod. tuhnúť v chlade.