Videorecept - Haruľa - ako na zemiakové placky

Zjednodušené Lasagne hotové za 30 minút

Lasagne sú skvelou pochúťkou, ale povedzme si to popravde, aj veľmi zdĺhavé na prípravu. Minule som videla zjednodušený postup kedy sa pláty krátko predvarili a potom už len pomiešali zo zvyšnými omáčkami a dali zapiecť. Vskutku veľké urýchlenie klasickej prípravy a výsledok rovnako chutný.

Zjednodušené Lasagne hotové za 30 minút

Recipe by lydia.argilliCourse: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • zakladné suroviny
  • Suroviny
    cestoviny na lasagne
    200 g tvrdého syra – napríklad gouda

  • boloňská omáčka
  • 1 cibuľa
    200 g mletého hovädzieho mäsa
    1 konzerva paradajok v šťave
    soľ, čierne korenie, 1 kocka cukru

  • bešamelová omáčka
  • 3 lyžice masla
    3 PL múky
    100 ml vývaru
    300 ml mlieka

Directions

  • Na prípravu lasagní pripravte paradajkovú a bešamelovú omáčku. Na paradajkovú omáčku osmažte 1 cibuľu nakrájanú na kocky, pridajte 200 g mletého hovädzieho mäsa, okoreňte soľou a čiernym korením a smažte, kým mäso pekne nezhnedne.

    Potom pridajte 300 ml paradajkového pretlaku passata alebo 1 šálku paradajok v šťave a nechajte krátko povariť.
    Dochutíme sušeným chilli, 1 lyžičkou cukru a prípadne soľou. Nechajte vychladnúť a krátko rozmixujte ponorným mixérom.
  • Na prípravu bešamelovej omáčky najprv v hrnci rozpustíme 3 PL masla, pridáme rovnaké množstvo hladkej múky a krátko spolu opražíme, aby sa vytvorila zápražka.
    Prilejeme 100 ml vývaru (najlepšie hovädzieho) a 300 ml mlieka. Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a za stáleho miešania varíme, kým omáčka nezhustne. Potom ju nechajte vychladnúť.
  • Zatiaľ čo sa omáčky varia pripravíme si cestovinu. V hrnci dáme zovrieť vodu a potom ju osolíme. Pláty dáme do vody tak aby sa pláty nedotýkali a po 4 minútach ich ´pomocou kuchynských kliešti vyberieme a položíme s odstupom na podložku. Pokrájame na menšie kusy.
  • Už len do vymastenej nádoby nalejeme bešamelovú a bolognese omáčku, pridáme cestoviny a premiešame. Snažíme sa rovnomerne rozložiť po celom plechu a potom vrch výdatne posypeme syrom a necháme pri 200C ca 15-20 minút zapekať až sa syr roztopí.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*