slovensky recept_argilli_Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža.

Jump to Recipe

Recept

Zelené fazuľové lúsky na oleji

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1/2kg zelených fazuľových strukov

  • 200g hovädzieho mletého mäsa

  • 2 cibule

  • 1 konzerva rajčín alebo 1/2kg čerstvých rajčín bez kože

  • 20ml olivového oleja

  • 1PL paprikového pyré/červenej mletej papriky

  • soľ, čierne korenie, čili, 1 kocka cukru, bobkový list

  • 1-2 stručiky cesnaku

  • 150ml vody/vývaru

  • citrón

Postup

  • Očistite fazuľové struky, odrežte drevnaté časti (konce alebo žilky na boku fazule, ak sú struky staršie) a nakrájajte ich na približne 1 cm hrubé kúsky a vložte ich do misky.
  • Keď sú všetky fazule hotové, marinujte ich. Na tento účel ich pokvapkajte olivovým olejom , soľou, čili, 1 lyžičkou paprikového pretlaku (kto nemá toľko červenej papriky ako korenia) a čiernym korením.
  • Všetko dobre premiešame a aspoň na 30 minút dáme do chladničky (môže ich alternativen takto marinovať aj celú noc, dodá to ešte väčšiu krehkosť).
  • Potom na oleji opražíme 2 nadrobno nakrájané cibule spolu s hovädzím mletým mäsom. Keď sa mäsu zatiahnú pory, pridáme fazuľu a nakrájané olúpané paradajky prípadne konzervu paradajok a zalejeme ešte vodou.
  • Pridáme aj 1 PL cukru a bobkový list. Prikryté necháme dusiť asi 25 min. do mäkka.
  • Na záver pridáme rozdrvený strúčik cesnaku alebo sušený cesnak. Prípadne dochutíme trochou citrónovej šťavy.

Notes

  • Tento pokrm si možno pripraviť aj v bezmäsitej verzii, proste vynechajte hovädzie mleté mäso a postupujte ako v popise.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*