Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža.
Jump to RecipeRecept
Zelené fazuľové lúsky na oleji
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1/2kg zelených fazuľových strukov
200g hovädzieho mletého mäsa
2 cibule
1 konzerva rajčín alebo 1/2kg čerstvých rajčín bez kože
20ml olivového oleja
1PL paprikového pyré/červenej mletej papriky
soľ, čierne korenie, čili, 1 kocka cukru, bobkový list
1-2 stručiky cesnaku
150ml vody/vývaru
citrón
Postup
- Očistite fazuľové struky, odrežte drevnaté časti (konce alebo žilky na boku fazule, ak sú struky staršie) a nakrájajte ich na približne 1 cm hrubé kúsky a vložte ich do misky.
- Keď sú všetky fazule hotové, marinujte ich. Na tento účel ich pokvapkajte olivovým olejom , soľou, čili, 1 lyžičkou paprikového pretlaku (kto nemá toľko červenej papriky ako korenia) a čiernym korením.
- Všetko dobre premiešame a aspoň na 30 minút dáme do chladničky (môže ich alternativen takto marinovať aj celú noc, dodá to ešte väčšiu krehkosť).
- Potom na oleji opražíme 2 nadrobno nakrájané cibule spolu s hovädzím mletým mäsom. Keď sa mäsu zatiahnú pory, pridáme fazuľu a nakrájané olúpané paradajky prípadne konzervu paradajok a zalejeme ešte vodou.
- Pridáme aj 1 PL cukru a bobkový list. Prikryté necháme dusiť asi 25 min. do mäkka.
- Na záver pridáme rozdrvený strúčik cesnaku alebo sušený cesnak. Prípadne dochutíme trochou citrónovej šťavy.
Notes
- Tento pokrm si možno pripraviť aj v bezmäsitej verzii, proste vynechajte hovädzie mleté mäso a postupujte ako v popise.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.