Videli ste už niekedy piecť rybu na soli? To ma inšpirovalo aj k tomu aby som takto vyskúšala upiecť zemiaky. Bolo nielen super jednoduché ale chuť bola skvelá, super jednoduchý obed či večera.
Suroviny:
- 8 veľkých zemiakov
- 1 strúčik cesnaku
- 3PL hrubej soli
- 1čl celej rasce
Postup:
- 8 veľkých zemiakov dobre umyjeme a osušíme. Nešúpeme.
- Do každého zemiaku urobíme zopár vpichov ihlicou alebo špáradlom aby sa neskôr dobre šírila teplota vrámci zemiaku.
- Do zapekacej nádoby s vrchnánkom posypeme spodok nádoby soľou a potom na ňu vložíme zemiaky. Už len pridáme ceôý strúčik cesnaku a posypeme rascou.
- Takto pripravené zemiaky uzavrieme v nádobe a dáme piecť na 1 hodinu pri 220C.
- Po upečení by malo byť vnútro zemiakov krásne mäkké.
- Ideálnom prílohou je napríklad tvarohový dip a šalát.
Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.
Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.
Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.