Plnené šalátové listy

Túto skvelú prílohu som raz jedla u mojej známej a priznám sa, že som vyjedla hneď celý tanier. Listy šalátu sú plnené chutnou krémovitou syrovou plnkou. Výborná príloha k mäsu, pečenému či grilovanému ale taktiež k cestovinovým pokrmom alebo na studené misy. Plnka sa dá taktiež použiť na plnenie červenej papriky, takisto výborná príloha.

Suroviny:

  • 1 šalát (najlepšie s mäkkými listami napr. Endivian)
  • 250g jemného krémovitého syru (Lučina/ricotta)
  • 200ml creme fraiche
  • 50g tvrdého syru (gouda/eidam)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Soľ, čierne korenie

Postup:

  • Listy šalátu rozoberieme, umyjeme pod tečúcou vodou a odstredíme aby boli suché.
  • Jemný krémovitý syr si vymiešame s creme fraiche. Pridáme pretlačené cesnakové strúčiky, soľ a čierne korenie.
  • Tvrdý syr postrúhame na jemno a pridáme k zmesi.
  • Všetko dobre premiešame. Potom za 1 Pl plnky dáme na polovičku šalátového lista a preklopíme druhú polovičku aby vznikla akobi malá taška. Môžeme hneď servírovať.
  • Pri plnení papriky použijeme najlepšie jednorázové cukrárenské vrecko. To naplníme plnkou, odstrihneme väčší otvor pre špičku a naplníme papriku po okraj plnkou.
  • Pred krájaním papriky na plátky je dobré ju nechať aspoň chvílu chladiť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*