Táto polievka je výbornou voľbou keď chýba čas na varenie a netreba na to ani len siahnúť na sáčkovú polievku. Všetko pripravené z čerstvých surovín a hotové za menej 15minút. Pár trikov treba mať po ruke. Jednak treba pokrájať zeleninu na čo najmnšie kusy. Takisto odporúčam dať vodu predvariž do rýchlovarnej kanvice nech to ide rýchlejšie. A zeleninu najskôr podusíme predtým než ju zalejeme vodou, tým už je dostatočne mäkká aj bez dlhého varenia.
Suroviny:
- 1-2 mrkvy
- 3ks stonkového celeru
- 3 jarné cibuľky
- kus póru
- petržlenová vňať
- 1,5 vrelej vody (prípadne vývaru) + 1/2 šálky studenej vody
- 1 PL hladkej múky
- soľ, čierne korenie, rasca, červená paprika
Postup:
- Pripravíme si 2 hrnce, do jedného dáme trochu oleja a do druhého vodu na cestoviny.
- Cibuľu pokrájame spolu s mrkvou, pórom a zelerom na drobno a dáme pražiť na oleji na strednom stupni.
- Pražíme spolu ca. 5 minút. Medzitým si do horúcej osolenej vody dáme variť cestoviny podľa pokynom na balení. Po uvarení ich zlejeme.
- Potom posypeme 1PL múky a zalejeme studenou vodou.
- Následne zalejeme všetko 1,5l horúcej vody alebo vývaru.
- Dochutíme soľou, čiernym korením, rascou a červenou paprikou a necháme 5 minút variť.
- Potom pridáme ešte uvarené cestoviny a premiešame.
- Na záver ozdobíme polievku posekanou petržlenovou vňaťou.