Veľa ľudi nemá rado šampiňóny, popravde si však myslím, že je to skôr tým, že ich ešte nejedli správne pripravené. Nemajú byť ani mľandravé, ani fádne, a žiaľ to sa často stáva keď sa pripravia nesprávne a zbytočne dlho varia. Verte, že tento postup prípravy si aj vy obľúbite a už ich inak pripravovať ani nebudete.
Suroviny:
- 1 krabičku čerstvých šampiňónov (ca. 20ks)
- 2-3PL oleja (napr. slnečnicový)
- 1 kuchynská cibuľa
- soľ, čierne korenie, prípadne čili
- 1PL balsamica
- petržlenová vňať
Postup:
- Šampiňóny si očistíme, prípadne ich ošúpeme. Časť nožičky im odrežeme aby ostala len ca. 1 cm dlhá časť.
- Panvicu si nahrejeme do horúca a potom pridáme olej.
- Vložíme šampiňóny tak, aby sa najskôr ich hlávka dotýkala panvice a necháme ich na strednej teplote 3 minúty opekať.
- Zatiaľ ich osolíme a okoreníme čiernym korením.
- Potom šampiňóny otočíme a pridáme k ním aj na drobno posekanú cibuľu.
- Takisto opekáme 2-3 minúty. Ku koncu opekania pridáme balsamico a necháme spolu ešte 2 minúty pražiť.
- Na záver dochutíme komu sa žiada čili korením a posypeme na drobno posekanou petržlenovou vňaťou.