Antipasti z grilovaného baklažánu, príloha na grilovanie

Antipasti z grilovaného baklažánu, príloha na grilovanie

Aj vy hľadáte recept na prílohu ku grilovaniu? Ak vás už omrzeli šaláty, tak veľmi odporúčam skúsiť takto pripravené antipasti z grilovaného baklažánu a ďaľšej zeleniny. Je to pochúťka, ktorá chutí či už teplá ako aj studená.

Suroviny:

  • 1-2 baklažány
  • 5-6 zelených paprík špicatých (to sú tie podlhovasté tenké)
  • 3 rajčiny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 2-3 PL olivového oleja
  • soľ, čierne korenie
  • sušené čili
  • petržlenová vňať

Postup:

  • Baklažán pokrájame na tenšie plátky a tie zas na pásy.
  • ak pripravujeme vaklažán na grili, tak potrieme ho trochou oleja a potom grilujeme z oboch strán na nízskej teplote az pokiaľ dostane grilovacie prúžky.
  • Alternatívne môžeme namiesto grilu použiť panvicu (najlepšie wok panvicu alebo takú s keramickým dnom) .
  • Tú najskôr nahrejeme, pridáme trochu oleja a potom baklažánové kusy položíme tak, aby sa neprekrývali ale aby mal každý svoje miesto. Pečieme z oboch strán na nízskej teplote 5-6 minút do hnedista.
  • Baklažány odložíme stranou do misky.
  • Špicatú papriku pokrájame na kolieska a pridáme do tej istej pavici ako sme piekli baklažán. Opekáme 5-10 minút za občastného miešania.
  • Potom pridáme do misky k baklažánu. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Rajčiny ošúpeme a pokrájame na kocky. Dáme opekať do panvice na 2 minúty tak, aby trochu zmäkkli. Potom zalejeme citrónovou šťavou dochutíme čili a roztlačeným cesnakom.
  • Túto rajčinovú marinádu nalejeme ešte horúcu na baklažán s paprikou a pomiešame.
  • Na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Môj tip

Tieto antipasty sú výborne najmä v horúcom počaí a chutia najlepšie keď sa po príprave nechajú pár hodín oddychovať v chlade.
  • Proteínové žemličky bez kysnutia a bez váženia

    Proteínové žemličky bez kysnutia a bez váženia

    Ak chcete rýchlo upiecť domáce pečivo a k tomu ešte bohaté na proteín, tak tento recept je skvelou voľbou. Ako zdroj prírodného proteínu spracováva cottage cheese a ďaľšie mliečne produkty. Super rýchle a krásne chrumkavé, určite si na ních pochutí celá rodina.


  • Lahodný zemiakový šalát so zálievkou z kyslej smotany

    Lahodný zemiakový šalát so zálievkou z kyslej smotany

    Tento šalát som raz vyrábala keď som v celej domácnosti nenašla ani kvapku majonézy a všetkým tak veľmi chutil že som ho musela odvtedy pripraviť už viackrát. Dúfam, že zachutí aj vám.


  • Kurací vývar s pretlakom a Orzo

    Kurací vývar s pretlakom a Orzo

    Kurací vývar je všeliek avšak nie na celom svete sa pripravuje rovnako. Táto obmena klasického vývaru s rajčinovým pretlakom a orzom je z Orientu a takisto chutí výborne. Ak sa vám zachcelo trochu obmeny pri klasickom vývare, tak veľmi odporúčam vyskúšať, táto polievka je skvelá a naozaj človek vzpruží. Prečítajte […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*