Aj vy hľadáte recept na prílohu ku grilovaniu? Ak vás už omrzeli šaláty, tak veľmi odporúčam skúsiť takto pripravené antipasti z grilovaného baklažánu a ďaľšej zeleniny. Je to pochúťka, ktorá chutí či už teplá ako aj studená.
Suroviny:
- 1-2 baklažány
- 5-6 zelených paprík špicatých (to sú tie podlhovasté tenké)
- 3 rajčiny
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL citrónovej šťavy
- 2-3 PL olivového oleja
- soľ, čierne korenie
- sušené čili
- petržlenová vňať

Postup:
- Baklažán pokrájame na tenšie plátky a tie zas na pásy.
- ak pripravujeme vaklažán na grili, tak potrieme ho trochou oleja a potom grilujeme z oboch strán na nízskej teplote az pokiaľ dostane grilovacie prúžky.
- Alternatívne môžeme namiesto grilu použiť panvicu (najlepšie wok panvicu alebo takú s keramickým dnom) .
- Tú najskôr nahrejeme, pridáme trochu oleja a potom baklažánové kusy položíme tak, aby sa neprekrývali ale aby mal každý svoje miesto. Pečieme z oboch strán na nízskej teplote 5-6 minút do hnedista.
- Baklažány odložíme stranou do misky.
- Špicatú papriku pokrájame na kolieska a pridáme do tej istej pavici ako sme piekli baklažán. Opekáme 5-10 minút za občastného miešania.
- Potom pridáme do misky k baklažánu. Dochutíme soľou a čiernym korením.
- Rajčiny ošúpeme a pokrájame na kocky. Dáme opekať do panvice na 2 minúty tak, aby trochu zmäkkli. Potom zalejeme citrónovou šťavou dochutíme čili a roztlačeným cesnakom.
- Túto rajčinovú marinádu nalejeme ešte horúcu na baklažán s paprikou a pomiešame.
- Na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Môj tip
Tieto antipasty sú výborne najmä v horúcom počaí a chutia najlepšie keď sa po príprave nechajú pár hodín oddychovať v chlade.
Proteínové žemličky bez kysnutia a bez váženia
Ak chcete rýchlo upiecť domáce pečivo a k tomu ešte bohaté na proteín, tak tento recept je skvelou voľbou. Ako zdroj prírodného proteínu spracováva cottage cheese a ďaľšie mliečne produkty. Super rýchle a krásne chrumkavé, určite si na ních pochutí celá rodina.
Lahodný zemiakový šalát so zálievkou z kyslej smotany
Tento šalát som raz vyrábala keď som v celej domácnosti nenašla ani kvapku majonézy a všetkým tak veľmi chutil že som ho musela odvtedy pripraviť už viackrát. Dúfam, že zachutí aj vám.
Kurací vývar s pretlakom a Orzo
Kurací vývar je všeliek avšak nie na celom svete sa pripravuje rovnako. Táto obmena klasického vývaru s rajčinovým pretlakom a orzom je z Orientu a takisto chutí výborne. Ak sa vám zachcelo trochu obmeny pri klasickom vývare, tak veľmi odporúčam vyskúšať, táto polievka je skvelá a naozaj človek vzpruží. Prečítajte […]