Táto lahodná omáčka sa tradične v nemecku servíruje k pečenému mäsu či k rezňom. Chutí ale tiež výborne aj bez mäsa napríklad s kysnutou knedľou. Receptov na prípravu je mnoho, toto je môj spôsob.
Suroviny:
- 250g šampiňonov
- 1PL oleja
- 1 cibuľa
- 2 PL múky
- 2 PL masla
- 2 PL kečupu alebo rajčinového pretlaku
- 200ml sladkej smotany
- 250ml vývaru alebo vody
- 1PL citrónovej šťavy
- 1 čl sójovej omáčky
- soľ, čierne korenie
- Petržlenová vňať
Postup:
- Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky.
- Panvicu nahrejem, pridáme olej a keď je panvica vrelá pridáme šampiňóny. Opečieme ich zprudka z oboch strán do zlatista.
- Potom pridáme cibuľu pokrájanú na drobné kocky a ešte krátko opečieme. Odložíme stranou.
- Do tej istej panvice dáme maslo a múku a 1 minútu spolu opekáme. Pridáme kečup a vývar.
- Krátko odoberieme z ohňa a dobre rozmiešame aby zanikli prípadné hrudky.
- Vrátime na oheň a pridáme smotanu a sójovú omáčku. Dochutíme soľou, čiernym korním a citrónovu šťavou.
- Pridáme šampiňóny a ešte 5 minút spolu varíme.
- Na záver pridáme na jemno posekanú petržlenovú vňať.
Pečené zemiaky na masle, ktoré zvládne každý
Tieto zemiaky sú asi to najjednoduchšie jedlo, ktorého príprava vám nezaberie ani 5 minút, zvyšok práce prevezme trúba. Na osobu počítam väčšinou s 2 veľkými zemiakmi (pre deti stačí 1 veľký zemiak) Chcete sa dozvedieť viac o rôznych druhov zemiakov? Prečítajte si tu
Ako uskladniť koláč, cheesecake, zákusky či iné sladké dobroty
Kdo doma pečie to určite pozná, niekedy sa nám upečené dobroty doslova míňajú pred očami a inokedy to ide pomalšie a poostávajú mnohé zvyšky. A to už ani nehovorím o oslavách, kedy sa len málokedy dokáže presne odhadnúť rámec toho, koľko napiecť a tak poostávajú zvyšky, ktoré ju treba ďalej […]
Pavlova roláda s čučoriedkami
Máte radi pavlovu tortu? Tak počkajte pokiaľ vyskúšate túto roládu, sa zaľúbite :). Takto sa vám pavlova torta zaručene podarí Prečítajte si tu