Lahodná šampiňónová omáčka Jägersauce

Lahodná šampiňónová omáčka Jägersauce

Táto lahodná omáčka sa tradične v nemecku servíruje k pečenému mäsu či k rezňom. Chutí ale tiež výborne aj bez mäsa napríklad s kysnutou knedľou. Receptov na prípravu je mnoho, toto je môj spôsob.

Suroviny:

  • 250g šampiňonov
  • 1PL oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 PL múky
  • 2 PL masla
  • 2 PL kečupu alebo rajčinového pretlaku
  • 200ml sladkej smotany
  • 250ml vývaru alebo vody
  • 1PL citrónovej šťavy
  • 1 čl sójovej omáčky
  • soľ, čierne korenie
  • Petržlenová vňať

Postup:

  • Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky.
  • Panvicu nahrejem, pridáme olej a keď je panvica vrelá pridáme šampiňóny. Opečieme ich zprudka z oboch strán do zlatista.
  • Potom pridáme cibuľu pokrájanú na drobné kocky a ešte krátko opečieme. Odložíme stranou.
  • Do tej istej panvice dáme maslo a múku a 1 minútu spolu opekáme. Pridáme kečup a vývar.
  • Krátko odoberieme z ohňa a dobre rozmiešame aby zanikli prípadné hrudky.
  • Vrátime na oheň a pridáme smotanu a sójovú omáčku. Dochutíme soľou, čiernym korním a citrónovu šťavou.
  • Pridáme šampiňóny a ešte 5 minút spolu varíme.
  • Na záver pridáme na jemno posekanú petržlenovú vňať.
  • Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu

    Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu

    Čo si môžete teraz zakúpiť zľavnené? Využite 50% zľavu na moje produkty. Či už zápisník receptov alebo online kurzy, tieto produkty sú skvelým darčekom k vianociam. Zápisník receptovSkvelý zápisník v ktorom nájdete miesto na 100 vlastných receptov, okrem toho vás očakávajú 2 bonusové materiály (z pôvodných 9,99€ teraz za skvelých […]


  • Kefírový šťavnatý hrnčekový koláč

    Kefírový šťavnatý hrnčekový koláč

    Super šťavnatý koláč plný zdravých plodov – od banánov po avokádo. Okrem toho hrnčekový recept takže celkom vez váženia


  • Špagety Alfredo s chrumkavými kuracími prsiami

    Špagety Alfredo s chrumkavými kuracími prsiami

    Ak máte radi rýchlu kuchyňu tak tento recept je pre vás to správne. Zatiaľ, čo sa varia špagety si opečieme mäso aj pripravíme omáčku a už po 15 minútach si môžete pochutnať na tejto dobrote.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*