Vedeli ste, že kvety orgovánu sú jedlé a že sa dajú spracovať do takéhoto chutného sirupu? Ten môžete potom použiť či už na prípravu nápojov alebo pri výrobe dezertov.

Suroviny (na ca. 100ml sirupu)
- 4-5 kvetov fialového orgovánu
- 1/2 citrónu
- 200ml vody
- 100g cukru
- 5-10ks čučoriedok (kvôli krajšej farbe)
Postup:
- Kvety orgovánu odoberieme tak, aby nezostali žiadne zelené časti kvetu, teda len samotné lupienky.
- Tie dáme do misky spolu s citrónom a čučoriedkami a zalejeme vriacou vodou.
- Prikryté necháme deň pri izbovej teplote lúhovať. Uvidíte akú krásnu sýtu farbu tento odvar dostane
- Potom odvar zlejeme cez sítko do hrnca a pridáme cukor.
- Varíme za občastného miešania až sa zmes zahustí a dostane sirupovotú konzistenciu.
- Potom už len nalejeme do sterilizovaného pohára, zavrieme viečkom a necháme vychladnúť.
Medovo-horčicová marináda na mäso
Skvelá marináda na mäso či už na grilovanie alebo kludne aj na opečenie v panvici. Med počas pečenia skaramelizuje a vytvorí krásne chrumkavú vrstvu na povrchu mäsa.
Zdravý mangový šalát s avokádom– rýchly recept pre silnú imunitu a krásnu pokožku
Tento šalát je ideálny pre zaneprázdnené mamy – hotový za pár minút, bez varenia, a deti ho milujú pre jeho sladkú a jemnú chuť. Nielen chutný ale aj zdravý Tu sú všetky dôvody, prečo by ste ho mali zaradiť do svojho jedálnička: 1. Plný vitamínov a minerálov 2. Skvelý pre […]