Azda málokdo si pri jahodách spomenie na šalát. To skôr na dezert či tortu. Ale ich aromatická chuť takisto pekne harmonuje v kombinácii s mladými lístkami špenátu a týmto jednoduchým dressingom. Kdo má rád svieže jarné jedlá, ten by mal vyskúšať tento recept na jahodový šalát s dressingom.
Suroviny:
- 100g mladého špenátu (prípadne iných šalátových lístkov- rukola/medvedí cesnak atď)
- 5-6 ks jahôd
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 PL balsamico
- 2 PL oleja
- 1/2 čl cukru
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Najskôr si pripravíme dressing.
- Na to do vysokej misky dáme olej, balsamico, citrónovú šťavu, cukor a 2 jahody.
- Pomocou tyčového mixéra mixujeme až sa zložky spoja do krémovitej emulzie.
- Tú dochutíme soľou a čiernym korením.
- Do misky si poukladáme umyté lístky baby špenátu.
- Zvyšné jahody pokrájame na štvrťky alebo plátky a poukladáme ich na špenát.
- Potom šalát marinujeme pripraveným dressingom.
Tento recept patrí do kategórie- šaláty, vegan.
Pečené zemiaky na masle, ktoré zvládne každý
Tieto zemiaky sú asi to najjednoduchšie jedlo, ktorého príprava vám nezaberie ani 5 minút, zvyšok práce prevezme trúba. Na osobu počítam väčšinou s 2 veľkými zemiakmi (pre deti stačí 1 veľký zemiak) Chcete sa dozvedieť viac o rôznych druhov zemiakov? Prečítajte si tu
Ako uskladniť koláč, cheesecake, zákusky či iné sladké dobroty
Kdo doma pečie to určite pozná, niekedy sa nám upečené dobroty doslova míňajú pred očami a inokedy to ide pomalšie a poostávajú mnohé zvyšky. A to už ani nehovorím o oslavách, kedy sa len málokedy dokáže presne odhadnúť rámec toho, koľko napiecť a tak poostávajú zvyšky, ktoré ju treba ďalej […]
Pavlova roláda s čučoriedkami
Máte radi pavlovu tortu? Tak počkajte pokiaľ vyskúšate túto roládu, sa zaľúbite :). Takto sa vám pavlova torta zaručene podarí Prečítajte si tu