Lahodná nátierka z medvedieho cesnaku

Lahodná nátierka z medvedieho cesnaku

Jar sa mi spája tiež so zberom medvedieho cesnaku. Táto nátierka z medvedieho cesnaku je nenáročná na prípravu a chutí fantasticky.

Okolo veľkej noci sa celé láne lesov rozvoňajú cesnakovou vôňou. Cesnak rastie vždy v zhlukoch, kde je jeden tam je hned desiatky ďaľších naokolo. Spracovať ho treba relatívne krátko po zbere lebo lístky začnú vednúť.

Suroviny na nátierku:

  • ca. 2 trsy listov medvedieho cesnaku (30-40 lístkov)
  • 3 PL majonézy
  • 1 PL masla izbovej teploty
  • 1 čl horčice
  • 2 vajíčka
  • Soľ, čierne korenie

Postup:

  • Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pásy.
  • Medzitým necháme vajiť vajíčka 10 minút na tvrdo.
  • Keď vajíčka vychladnú tak ich ošúpeme a rozpolíme.
  • Do misky dáme maslo, horčicu, majonézu a uvarené žĺtka.
  • Osolíme, okoreníme a dobre premiešame vidličkou do hladka.
  • Bielka pokrájame na drobné kocky a pridáme k zmesi.
  • Na záver pridáme cesnak a opäť premiešame.
  • Servírujeme najlepšie s čerstvým pečivom.
  • Skladujeme v chladničke.

Tento recept patrí do kategórie- nátierky.

  • Nepečená tvarohová torta s mangom

    Nepečená tvarohová torta s mangom

    Nepečené dezerty sú ako stvorené na letné dni. Sú nenáročné, osviežujúce a k tomu aj skvelé pre tých, čo si možno na pečené dobroty netrúfajú. Mango dodá tejto torte nielen super farbu ale aj skvelú arómu a trochu exotickú nôtu. Tento dezert určite stojí za vyskúšanie.


  • Kysnuté jahodovo-rebarborové muffiny

    Kysnuté jahodovo-rebarborové muffiny

    Rebarboru veľa ľudí moc neuznáva, vyzerá tak zvláštne a chutí mierne kyslasto a napriek tomu sladko. Ale ak ste ju už vyskúšali, tak ste určite aj zistili ako veľmi sa chuťovo podobá jahodám. A tak nieje prekvapivé, že mnohé recepty využívajú práve túto chuťovú dvojicu pri pečení o to viac, […]


  • Medovo-horčicová marináda na mäso

    Medovo-horčicová marináda na mäso

    Skvelá marináda na mäso či už na grilovanie alebo kludne aj na opečenie v panvici. Med počas pečenia skaramelizuje a vytvorí krásne chrumkavú vrstvu na povrchu mäsa.


One Comment

  1. Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*