Jar sa mi spája tiež so zberom medvedieho cesnaku. Táto nátierka z medvedieho cesnaku je nenáročná na prípravu a chutí fantasticky.
Okolo veľkej noci sa celé láne lesov rozvoňajú cesnakovou vôňou. Cesnak rastie vždy v zhlukoch, kde je jeden tam je hned desiatky ďaľších naokolo. Spracovať ho treba relatívne krátko po zbere lebo lístky začnú vednúť.
Suroviny na nátierku:
- ca. 2 trsy listov medvedieho cesnaku (30-40 lístkov)
- 3 PL majonézy
- 1 PL masla izbovej teploty
- 1 čl horčice
- 2 vajíčka
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pásy.
- Medzitým necháme vajiť vajíčka 10 minút na tvrdo.
- Keď vajíčka vychladnú tak ich ošúpeme a rozpolíme.
- Do misky dáme maslo, horčicu, majonézu a uvarené žĺtka.
- Osolíme, okoreníme a dobre premiešame vidličkou do hladka.
- Bielka pokrájame na drobné kocky a pridáme k zmesi.
- Na záver pridáme cesnak a opäť premiešame.
- Servírujeme najlepšie s čerstvým pečivom.
- Skladujeme v chladničke.
Tento recept patrí do kategórie- nátierky.
Nepečená tvarohová torta s mangom
Nepečené dezerty sú ako stvorené na letné dni. Sú nenáročné, osviežujúce a k tomu aj skvelé pre tých, čo si možno na pečené dobroty netrúfajú. Mango dodá tejto torte nielen super farbu ale aj skvelú arómu a trochu exotickú nôtu. Tento dezert určite stojí za vyskúšanie.
Medovo-horčicová marináda na mäso
Skvelá marináda na mäso či už na grilovanie alebo kludne aj na opečenie v panvici. Med počas pečenia skaramelizuje a vytvorí krásne chrumkavú vrstvu na povrchu mäsa.
Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia