Jahodová roláda a plnka z bielej čokolády

Jahodová roláda a plnka z bielej čokolády

Jahodová roláda je výborný dezert, najmä keď človek nemá čas na pečenie. Jej príprava je za pár minút hotová a plnku možno obmieňať podľa chuti.

Táto jahodová roláda s plnkou z bielej čokolády zachutí určite celej rodine- úspech je vždy zaručený.

Suroviny na cesto:

  • 100g hl.múka
  • 100g kr. Cukru
  • 3 vajíčka

Ostatné suroviny

  • 350ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 3 PL cukru
  • 4 PL tuku (maslo alebo kokosový tuk)
  • 100 ml šľahačková smotana
  • 1/2 balenia stužovač šľahačky
  • 70g bielej čokolády
  • 5-7 ks Jahody

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Postupne pridávame múku.
  • Miešame len minimálne, aby sa zbytočným šľahaním nestratili vzduchové bublinky, ktoré robia piškótu nadýchanou.
  • Hotové cesto vylejeme na plech s papierom na pečenia a cesto rovnomerne rozotrieme.
  • Pečieme v predhriatej rúre pri 160⁰C piecť ca. 10-15min. do zhnednutia.
  • Počas pečenia si pripravíme 1 kuchynskú utierku. Tú namáčame vo vode a vyžmýkame, potom rozprestrieme na pracovnú plochu.
  • Upečenú roládu ešte horúcu položíme aj s papierom na pečenie na mokrú kuchynskú utierku a cesto aj s utierkou zarolujeme (nevyvýjať zbytočný tlak aby sa cesto nezlomilo).
  • Potom ju necháme takto zamotanú kompletne vychladnúť.
  • Medtzitým si pripravíme plnku. Na to vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom do tuha.
  • Mlieko necháme zovrieť spolu s čokoládou posekanou na drobno, tukom a cukrom. Občas premiešame aby sa suroviny rozpustili.
  • V 2 lyžičkách mlieka rozmiešame pudingový prášok. Keď mlieko zovrie, tak ho prilejeme a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
  • Puding zmiešame s 1/3 šľahačky odložíme stranou a potom pridáme malé kúsky jahôd do zvyšnej šľahačky.
  • Keď cesto vychladne kuchynskú utierku odmotáme, papier na pečenie opatrne odstránime.
  • Kdo chcôže cesto potrieť jahodovou marmeládou. Potom do vnútra rolády naplníme predpripravnú plnku.
  • Roládu zamotáme tak, aby bolo spojenie cesta na spodnej strane (na podložke).
  • Vrch rolády potrieme zvyšnou šľalahčou a ozdodobíme kúskami jahôd.

Tento recept patrí do kategórie – Pečieme sladké

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*