Recept na polievku do 5 minút- rezancová

Recept na polievku do 5 minút- rezancová

Keď moja stará mama voľakedy pripravovala domáce rezance či halušky, tak sa voda, v ktorej sa vývarali nevyhadzovala ale spracovala do tejto super rýchlej polievky.

Nedávno som si na túto polievku spomenula a mama si ešte pamätala recept, takže som sa do nej hneď pustila a chutila ako za môjho detstva.

Samozrejme, že sa dá pripraviť aj z kupovaných slížov, ale výhoda domácich je, že sú ešte pomúčené a tá múka automaticky aj pomôže polievku zahustiť.

Potrebujete:

  • 1 l osolenej vody (optimálne vývar z domácich cestovín či halušiek)
  • Rezance/halušky
  • 1 PL oleja
  • 1/2 PL sladkej červenej papriky
  • 1/2 PL štipľavej červenej papriky
  • 1 PL hl. múky
  • 1 čl sušeného cesnaku (alebo 2 strúčiky cerstvr
  • Racsa, čierne korenie
  • Petržlenová vňať
Musik: Fugetta
Musiker: Ilya Tr
uhanov

Postup:

  • Do horúcej vody z cestovín vložíme uvarené rezance/halušky.
  • V miske zmiešame olej, múku, sladkú a štipľavú papriku ako aj cesnak. Vznikne nám tekuté cestíčko.
  • Keď voda zovrie, vlejeme do nej pripravenú zmes a premišame dpbre.
  • Už len dochutíme rascou, čiernym korením prípadne petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*