Keď moja stará mama voľakedy pripravovala domáce rezance či halušky, tak sa voda, v ktorej sa vývarali nevyhadzovala ale spracovala do tejto super rýchlej polievky.
Nedávno som si na túto polievku spomenula a mama si ešte pamätala recept, takže som sa do nej hneď pustila a chutila ako za môjho detstva.
Samozrejme, že sa dá pripraviť aj z kupovaných slížov, ale výhoda domácich je, že sú ešte pomúčené a tá múka automaticky aj pomôže polievku zahustiť.
Potrebujete:
- 1 l osolenej vody (optimálne vývar z domácich cestovín či halušiek)
- Rezance/halušky
- 1 PL oleja
- 1/2 PL sladkej červenej papriky
- 1/2 PL štipľavej červenej papriky
- 1 PL hl. múky
- 1 čl sušeného cesnaku (alebo 2 strúčiky cerstvr
- Racsa, čierne korenie
- Petržlenová vňať
Postup:
- Do horúcej vody z cestovín vložíme uvarené rezance/halušky.
- V miske zmiešame olej, múku, sladkú a štipľavú papriku ako aj cesnak. Vznikne nám tekuté cestíčko.
- Keď voda zovrie, vlejeme do nej pripravenú zmes a premišame dpbre.
- Už len dochutíme rascou, čiernym korením prípadne petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.