Tento krém opäť dokazuje aká rôznorodá tekvica môže byť. Výborná aj ako sladký dezert. Tentoraz som ako testerov chutnosti zobrala manžela a jeho 3 priateľov, ktorí boli u nás na návšteve a ktorí by určite úmyselne “zdravé” dezerty nechceli, takže som im neprezradila, čo jedia. A čuduj sa svete, všetky poháre sa mi vrátili vylýzané naspäť ?. Ani sa nebolo treba spýtať, či chutilo ☺️. Chutný recept na zdravý dezert.
Na krém potrebujete:
- 1 maslovú tekvicu (alebo hokkaido) ca. 750g
- 3 PL cukru
- 1 čl škorice
- 1 vanilkový cukor
- 50 ml vody
- 1 balenie (40g) vanilkového pudingu alebo rovnaké množstvo kukuričného škrobu
- 250g sójového jogurtu (alternatívne bieleho jogurtu pre nevegánsku verziu)
Okrem toho:
- 200g Kakaové keksíky (vegán)
Postup:
- Tekvicu očistíme, vnútro vyberieme a aj so šupkou pokrájame na rovnako veľké kocky.
- Tieto dáme do hrnca spolu s vodou a cukrom a necháme variť 15-20 minút do mäkka.
- Potom rozmixujeme horúcu ponorným mixérom do hladkej kaše. Dochutíme škoricou.
- V 2 lyžickách vody rozmiešame škrob alebo pudingový prášok a zmes vlejeme ešte do horúcej tekvicovej kaše a dobre premiešame aby sa zmes zahustila.
- Keď kaša trochu vychladne, primiešame ešte sójový alebo iný rastlinný jogurt.
- Do sáčku dáme keksíky a tieto valčekom na cesto rozdrvíme. Potom keksíkovú zmes nasypeme na dno pohára.
- Na to nalejeme časť tekvicovej kaše a opäť dáme keksíky a na záver tekvicovú zmes.
- Takto pripravené poháre necháme pri izbovej teplote pol hodinu oddychovať.