HomeHlavné jedlá Kebab zapečený v rajčinovo-smotanovej omáčke

Kebab zapečený v rajčinovo-smotanovej omáčke

Posted in : Hlavné jedlá, Mäsité jedlá, Recepty do 15 minút on by : lydia.argilli Značky:, ,

Keď si môj manžel dopraje kebab, tak ho vždy poprosím nech prinesie domov za 1 krabičku mäsa. To sa dá na ďaľší deň spracovať do takejto dobroty. Minule som dokonca zahliadla kebabové už nakrájané mäso aj medzi mrazenými potravinami, to by sa dalo takisto použiť.

Potrebujete:

  • Ca. 300g nakrájaného kebab mäsa
  • 300 ml rajčinovej šťavy passata
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 100g potrúhaného syru gouda
  • Soľ, čierne korenie
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • 1 čl sušenej bazalky
  • 1 čl sušeného tymiánu
  • 1/2 čl sušeného čili

Postup:

  • Do zapekacej nádoby si nalejeme rajčinovú šťavu.
  • Pridáme šľahačkovú smotanu a na jemno postrúhaný syr. Dobre premiešame.
  • Dochutíme soľou, čiernym korením, bazalkou, tymiánom, cesnakom a čili.
  • Potom pridáme kebabové pokrájané mäso a všetko dobre premiešame.
  • Už len zakryjeme alobalom a necháme 30 minút pri 180 °C piecť.
  • Podávame s čerstvým šalátom a ryžou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Enjoy this blog? Then follow also on these chanells.