kebab rajčinová omáčka smotanová omáčka

Kebab zapečený v rajčinovo-smotanovej omáčke

Keď si môj manžel dopraje kebab, tak ho vždy poprosím nech prinesie domov za 1 krabičku mäsa. To sa dá na ďaľší deň spracovať do takejto dobroty. Minule som dokonca zahliadla kebabové už nakrájané mäso aj medzi mrazenými potravinami, to by sa dalo takisto použiť.

Potrebujete:

  • Ca. 300g nakrájaného kebab mäsa
  • 300 ml rajčinovej šťavy passata
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 100g potrúhaného syru gouda
  • Soľ, čierne korenie
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • 1 čl sušenej bazalky
  • 1 čl sušeného tymiánu
  • 1/2 čl sušeného čili

Postup:

  • Do zapekacej nádoby si nalejeme rajčinovú šťavu.
  • Pridáme šľahačkovú smotanu a na jemno postrúhaný syr. Dobre premiešame.
  • Dochutíme soľou, čiernym korením, bazalkou, tymiánom, cesnakom a čili.
  • Potom pridáme kebabové pokrájané mäso a všetko dobre premiešame.
  • Už len zakryjeme alobalom a necháme 30 minút pri 180 °C piecť.
  • Podávame s čerstvým šalátom a ryžou.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.