Máte radi mandle aké možno zakúpiť na vianočných trhoch? Pekne obalené vo vrstve karamelu? Takéto chrumkavé oriešky si ľahko môžete pripraviť aj doma.
Potrebujete:
- 250 celých mandlí
- 4 Pl kryštálového cukru
- 1 Pl mletej škorice
- 50 ml teplej vody
Postup
- Do väčšieho hrnca alebo na panvicu nasypeme cukor.
- Ten zohrievame až do zhnednutia za stáleho miešania. Miešame len krúživým pohybom hrnca, nie varechou.
- Akonáhle začne cukor byť tekutý a dostane karamelivú farbu, prilejeme horúcu vodu a pridáme škoricu.
- Opäť necháme zohrievať a miešame, tentoraz varechou, až sa všetok cukor rozpustí a zmes dostane sirupovitú, lepkavú konzistenciu.
- Potom pridáme celé mandle, premiešame a odstavíme z ohňa.
- Mandle nasypeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dbáme na to, aby sa mandle podľa možnosti nedotýkali.
- Takto necháme schnúť aspoň 24 hodín.