Vrstvené poháre s granátovým jabĺčkom

Vrstvené poháre s granátovým jabĺčkom

Tento rok ukončím týmto chutným dezertom so smotanovým základom a šťavnatými jadierkami granátového jabĺčka.

Potrebujete:

  • 500 kyslej smotany
  • 250g jemného krémovitého syru (Mascarpone/Lučina)
  • 50g pr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2PL citrónovej šťavy
  • 1 balenie čírej želatíny +2Pl vody
  • 2 veľké šálky jadierok z 1 granátového jabĺčka
  • 250ml vody
  • 30g kr. cukru
  • 2 balenia červeného/číreho tortového želé

Postup:

  • Do misky dáme smotanu, krémovitý syr, práškový a vanilkový cukor ako aj trošku citrónovej šťavy.
  • Do hrnca nasypeme drtenú želatínu s troškou vody a hrniec nahrejeme na 1 minútu. Potom stiahneme z ohňa a dobre rozmiešame až je želatína kompletne roztopená.
  • Želatínu pridáme k smotanovej plnke a premiešame. Potom nalejeme do pohárov a necháme hodinu tuhnúť v chladničke.
  • Do 250ml vody pridáme cukor, želé a za stáleho miešania privedieme do varu. Keď zovrie stiahneme z ohňa.
  • Na smotanovú vrstvu dáme zrnká jabĺčka a zalejeme želé.
  • Dáme ešte na 1-2 hodiny do chladničky stuhnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*