Tieto slimáky sú aromatické a zvonku krásne chrumkavé a bez zbytočných kalórii. Zdravá varianta ku klasickej pizzi.
Na cesto potrebujete:
- 10g čerstvých kvasníc + 1Pl cukru
- 250g múky
- 1/2 Pl soli
- 1Pl oleja
- Ca. 150ml tepej vody
Okrem toho:
- 150g vegánskeho jemného krémovitého syru
- 1 Pl kari korenia
- 1 čl kukurmy
- 1 čl štipľavej mletej papriky
- Soľ, čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- Za hrsť posekanej pažítky
- Za šálku čerstvého baby špenátu
- 3-4 cherry paradajky
Postup:
- Kvasnice rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Dobre premiešame a necháme stáť 10 minút aby vznikol kvások.
- Keď vznikne kvások, zmiešame ho s múkou, soľou a olejom a postupne pp malých množstvách pridávame vodu a miesime až vznikne elastické, nelepivé cesto.
- Cesto dáme do misky, ktorú uzavrieme a necháme hodinu pri izbovej teplote kysnúť.
- Následne cesto vygúľame na pomúčenej pracovnej ploche na veľký obdĺžnik.
- Vegánsky krémovitý syr zmiešame s korením, roztlačeným cesnakom a posekanou pažítkou.
- Plnku rovnomerne rozotrieme na cesto. Potom na ňu )1 baby špenát.
- Paradajky pokrájame na tenké plátky a pár odložíme na neskôr stranou. Zvyšné pokladieme na špenát.
- Cesto zaroľujeme a vyrobíme rolku. Tú pokrájane na ca. 3 cm hrubé kusy, ktoré kladieme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie.
- Do stredu rolky zatlačíme ešte plát rajčiny. Potom cesto prikryjeme utierkou a necháme ešte 20 minút oddychovať.
- Trúbu nahrejeme na 200°C stupňov. Strany roliek potrieme ešte olejom a takto necháme piecť 20-25 minút do chrumkava.