Chutný vianočný stromček z lístkového cesta plnený chutnou plnkou zo špenátu, mandlí a parmezánu. Pekný pokrm pre návštevu, ktorý je rýchlo hotový.
Potrebujete:
- 1 lístkové cesto
- 6 PL roztopeného mrazeného špenátu
- 5PL pomletých mandlí
- 4PL postrúhaného parmezánu + 1 PL na posypanie
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie
- žĺtok na potretie
Postup:
- Lístkové cesto vyrolujeme a uprostred ho rozdelíme na 2 rovnako veľké diely.
- Rozmrazený špenát dáme do sitka aby z neho stiekla nadbytočná tekutina a potom ho dáme do misky spolu s pomletými mandľami a parmezánom, premiešame.
- Pridáme 2 roztlačené cesnakové strúčiky a zmes dochutíme soľou (solíme opatrne keďže parmezán je už slaný druh syru) a čiernym korením.
- Následne nanesieme špenátovú zmes na jeden diel cesta a prikryjeme ho druhým dielom cesta. Potom rohy cesta odkrojíme aby vznikol v hornej časti trojuholník a dolnú časť vykrojíme do formy kmeňa stromu. Následne narežeme vodorovne “haluze”, narežeme ich však iba do 2/3 aby ostal naďalej kmeň stromu celistvý. Cestp preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Každú halúzku zatočíme následne. Takto pripravený stromček potrieme žĺtkom a kmeň stromu posypeme zvyšným parmezánom.
- Pečieme pri 200C ca. 20 minút do zlatista.