Toto jedlo si pohodlne môžete pripraviť už den vopred a na ďalší deň ho už len nechať piecť. Ja som použila na prípravu klobásku ale kdo chce ju môže nahradiť aj slaninou. Výborný recept z kuracieho mäsa.
Potrebujete:
- 300g kuracích pŕs
- 1-2 cibule
- 6 cherry paradajok
- 1 červená paprika
- Klobása
- Soľ, čierne korenie, horčica, olej
- 500g zemiakov
Postup:
- Keďže zemiaky treba predvariť, začneme tým, že zemiaky očistíme, pokrájame ich na osminky a dáme variť na 10 minút do osolenej vody.
- Následne zemiaky zlejeme z vody a nasypeme ich na dno zapekacej misky.
- Medzitým si kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky, ktoré vložíme do misky.
- Na marinádu dáme do misky soľ, čierne korenie, 2-3 Pl oleja a 1Pl horčice. Premiešame dobre s mäsom. Je dobré mäso v marináde nechať marinovať aspoň hodinu v chlade.
- Papriku pokrájame na kocky, klobásu ma plátky, rajčiny rozpolíme a cibuľu rozkrojíme na osminky.
- Potom postupne na špízy striedame kuracie mäso a zeleninu až všetko spotrebujeme.
- Hotové špízy položíme na predvarené zemiaky, potom zapekaciu nádobu zakryjeme alobalom a necháme všetko piecť pri 200C po dobu 30minút.
- Na záver alobal odkryjeme a necháme ešte odokryté piecť 10 minút do chrumkava.