Kapustová polievka s rajčinovým pretlakom

Sýta a jednoduchá polievka plná chuti.

Potrebujete:

  • 1/4 hlávky bielej kapusty
  • 2PL rajčinového pretlaku (koncentrovaného)
  • 1 cibuľa
  • 20g klobásky
  • 2-3 zemiaky
  • 1,5l vody/vývaru
  • 1čl kr. cukru
  • soľ, čierne korenie
  • 1čl sušené čili, drtená rasca

Postup:

  • Kapustu pokrájame na tenké pásiky, tieto potom po šírke rozkrojíme na menšie kusy.
  • V hrnci nahrejeme olej, pridáme cibuľu a klobásku pokrájanú na drobno a pomaly opekáme. Keď začne cibuľa dostávať zlatistú farbu, pridáme pretlak a opekáme ešte 2-3 minúty.
  • Zalejeme vodou/vývarom a pridáme kapustu ako aj na kocky pokrájané zemiaky.
  • Osolíme, pridáme cukor a okoreníme čiernym korením. Potom necháme zovrieť a následne varíme na miernom ohni 25-30 minút.
  • Na záver dochutíme čili a kmínom. Osobne mám túto polievku rada pikantnú, takže čili nešetrím. Kmín zas pomôže predísť možnému nadúvaniu s kapusty, takže takisto ním nešetrím.
  • Pred servírovaním pridáme na drobno posekanú petržlenovú vňať.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*