Palacinky z hrúdkového tvarohu – Syrniki

Tieto rýchle palacinky majú svôj pôvod v Rusku, kde sa bežne servírujú na raňajky či ako snack. Na ich prípravu sa používa hrudkový tvaroh. V mojej variante sú ešte obohatené o jemný krémovitý syr, ktorý im dodá na vláčnosti.

Potrebujete:

  • 300g hrudkového tvarohu
  • 100g jemného krémovitého syru (Mascarpone/Lučina)
  • 1 vajíčko
  • 50g kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • kôra z 1 citrónu
  • 3PL hl. múky
  • 2PL kukuričného škrobu
  • škorica/práškový cukor na posypanie

Postup:

  • Vajíčko zmiešame v miske s cukrom a vanilkovým cukrom.
  • Pridáme tvaroh, jemný krémovitý syr a dobre premiešame.
  • Na záver pridáme postrúhanú kôru z citróna, múku a škrob a vypracujeme hladké tekuté cesto.
  • V panvici nahrejeme olej, potom znížime teplotu na strednú a z cesta robíme kôpky, ktoré necháme z každej strany pomaly ca. minúty opekať.
  • Ešte horúce palacinky posypeme škoricou alebo práškovým cukrom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*