Tieto rýchle palacinky majú svôj pôvod v Rusku, kde sa bežne servírujú na raňajky či ako snack. Na ich prípravu sa používa hrudkový tvaroh. V mojej variante sú ešte obohatené o jemný krémovitý syr, ktorý im dodá na vláčnosti.
Potrebujete:
- 300g hrudkového tvarohu
- 100g jemného krémovitého syru (Mascarpone/Lučina)
- 1 vajíčko
- 50g kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- kôra z 1 citrónu
- 3PL hl. múky
- 2PL kukuričného škrobu
- škorica/práškový cukor na posypanie
Postup:
- Vajíčko zmiešame v miske s cukrom a vanilkovým cukrom.
- Pridáme tvaroh, jemný krémovitý syr a dobre premiešame.
- Na záver pridáme postrúhanú kôru z citróna, múku a škrob a vypracujeme hladké tekuté cesto.
- V panvici nahrejeme olej, potom znížime teplotu na strednú a z cesta robíme kôpky, ktoré necháme z každej strany pomaly ca. minúty opekať.
- Ešte horúce palacinky posypeme škoricou alebo práškovým cukrom.