Plnené šampiňóny

Výborná príloha k pečenému či grilovanému mäsu, ktorej príprava trvá len pár minúť.

Potrebujete:

  • 8 veľkých šampiňónov (bielych alebo hnedých)
  • 150g jemného krémovitého syru
  • 200g syru feta alebo haloumi syru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne korenie, sušené čili

Postup:

  • Šampiňóny očistíme, vyberieme im hlúbik aby nám ostala len hlavička a dáme do nádoby. Z oboch strám osolíme a pokvapkáme 1-2PL olejom.
  • Takto pripravené šampiňóny položíme na tanier/plech.
  • Na plnku zmiešame jemný krémovitý syr s rozdrobeným syrom feta alebo na kocky pokrájaným syrom haloumi.
  • Dochutíme soľou, čiernym korením, roztlačeným cesnakom a čili. Dobre premiešame.
  • Plnkou naplníme šampiňóny. Tie potom buď pečieme v trúbe (ca. 25 minút pri 180C) alebo priamo na grile (ca. 10 minút na vyššom rošte)

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*