Počas leta si ešte viac ako zvyčajne vychutnávam ľahké zeleninové jedla. Medzi také patrí aj tento pokrm. Výborný či už ako hlavný chod alebo ako príloha ku grilovanému mäsku.
Potrebujete:
- 4-6ks červenej papriky kápii
- 150g jemného krémovitého syru
- 200g syru feta
- 1 vajíčko
- 1 strúčik cesnaku
- 2 jarné cibuľky pokrájané na drobno
- za hrsť slaných kešu orieškov
- Soľ, čierne korenie
- Petržlenová vňať
Postup:
- Papriky umyjeme a osušíme. Potom z nich odrežeme po dĺžke kus vrchnej časti aby nám vznikli malé lodičky.
- Vyberieme ešte nožom zrniečka (stonku pre ozdobu necháme a odrezanú časť papriky pokrájame na malé kocky.
- V miske si zmiešame jemný krémovitý syr a syr feta, ktorý sme rozdrobili.
- Pridáme kúsky papriky, surové vajíčko, cibuľku, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať a dochutíme soľou a čiernym korením. Na záver pridáme na jemno posekané kešu oriešky a všetko dobre premiešame.
- Plnkou naplníme pripravené paprikové lodičky a dáme ich na plech.
- Pri 160C pečieme ca 30 minút pokiaľ plnka dostane zlatistú farbu.
- Pri servírovaní posypeme čerstvou vňaťou.
Pingback: recepis.sk Nepravý parmezán vyrobený z kešu orieškov