Krúpové rizoto

Posted in : Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:, ,

Krúpy rada využívam v kuchyni, či už ako prílohu, do polievok alebo aj ako v tomto prípadne ako hlavný pokrm. Sú dobrým zdrojom vlákniny a jednoduché na prípravu.

Potrebujete:

  • 2 kuracie krídielka alebo 1 kuracie stehno
  • 1 šálka krúp
  • 2,5 šálky vody
  • soľ, čierne korenie
  • 2PL masla

Postup:

  • Vodu dáme do hrnca spolu s kuracím mäsom, soľou a čiernym korením. Necháme zovrieť a variť 15 minút.
  • Potom mäso vyberieme, necháme vychladnúť a oberieme mäso z kostí.
  • Medzitým do vývaru, ktorý ostal z mäsa umyté krúpy a na miernom ohni ich v prikrytom hrnci varíme ca. 35 minút do mäkka.
  • Keď sú krúpy mäkké, pridáme kuracie mäso a maslo na zjemnenie a premiešame. Ešte teplé servírujeme.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial