Skvelý letný svieži dezert, ktorý je nenáročný na prípravu. Výsledok stojí za to.
Na cesto potrebujete:
- 3 vajíčka
- 80g kr.cukru
- 80g hl.múky
- 4Pl zomletého maku
- 2Pl mlieka
Na plnku:
- 250ml studeného mlieka
- 1 balenie pudingu šľahaného za studena s citrónovou príchuťou
- Kôra z 1 citróna
- 250g mascarpone
- Čerešňová marmeláda
- Čerstvé čerešne
Postup:
- Žĺtka oddelíme od bielkov. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a odložíme stranou.
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme múku a mak ako aj mlieko.
- Na záver primiešame bielkový sneh.
- Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme.
- Pečieme pri 170°C ca. 12 minút do zlatista.
- Ešte horúcu roládu aj s papierom na pečenie zarolujeme a dáme do navlhčenej kuchynskej utierky vychladnúť.
- Mlieko vyšľaháme s pudingom do tuha. Pridáme citrónovú kôru, mascarpone prípadne práškový cukor podľa chuti.
- Cesto opatrne vyrolujeme, potrieme výdatne čerešňovou marmeládou a potom rovnomerne rozotrieme mascarpone plnku. Trochu plnky si odložíme stranou na ozdobenie.
- Roládu opatrne zarolujeme a necháme aspoň 2 hodiny odpočívať v chlade.
- Na záver cukrárenskym vreckom nanesieme špičky na vrch rolády a ozdobíme čerstvými čerešňami.