Dlho dusené mäsové polievky majú v sebe niečo upokojujúce. Sýte polievky, čo nahradia aj hlavný pokrm sú výborné do studených či upršaných dní.
Potrebujete:
- 500g hovädzieho mäsa vkuse najlepšie s kosťou
- 1 cibuľa
- 2 rajčiny
- 200ml rajčinového pyré-passata
- 500g zemiakov
- 3Pl cestovín slovenská ryža
- 1Pl gulášového korenia
- 1Pl sušeného oregána
- 1Pl sladkej červenej papriky
- 2Pl hl.múky
- Soľ, čierne korenie, cesnak
- 2L vody
Postup:
- Do tlakového hrnca dáme cibuľu pokrájanú na drobno, krátko popražíme. Pridáme rajčiny zbavené šupky a pokrájané na kocky.
- Zalejeme passatou, vodou a vložíme mäso. Osolíme, dáme čierne korenie a zakryjeme. Necháme zovrieť a v tlakovom hrnci a varíme 40 minút. V normálnom hrnci potrebujeme o 30 minút dlkšie.
- Potom mäso vyberieme, kosť odstránime a mäso pokrájame na kocky.
- V inom hrnci opražíme múku na troche oleja, pridáme sladkú papriku a zalejeme šálkou studenej vody. Rozmiešame aby zanikli hrudky. Potom prilejeme vývar z mäsa.
- Pridáme zemiaky pokrájané na kocky, mäso, slovenskú ryžu a necháme ešte 30 minút na miernom ohni variť.
- Na záver dochutíme soľou, oregánom, pretlačeným strúčikom cesnaku a gulášovým korením.
- Podávame s čerstvým pečivom.