Nepravý krémeš

Tento recept je len zjednodušený postup na prípravu krémešu, avšak v tomto prípade bez striešky. U nás doma krémeš všetkým veľmi chutí, ale pravidelne som dostávala ponosy ohľadom vrchnej lístkovej vrstvy. Vraj sa ťažko krája a nakoniec ju každý (okrem mňa) odložil bokom a jedol bez. Tak som sa raz nahnevala a vyrobila tento zjednodušený krémeš bez vrchného dielu a všetci sa za ním išli potrhať ?. A má ešte jednu velkú výhodu, kedže je bez šľahačky je mimoriadne trvácny, skladovaný v chlade chutí aj po viacerých dňoch rovnako chutne.

Potrebujete:

  • 1 lístkové cesto
  • 1,2l mlieka
  • 150g kr.cukru
  • 160g hrubej múky
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 3 vajíčka
  • 200g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 200g tmavej čokolády

Postup:

  • Lístkové cesto vyroľujeme na plech, spravíme zopar vpichov doňho vidličkou a necháme pri 200°C piecť ca 20 minút do zlatista. Necháme vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme plnku. Na to privedieme do varu 1l mlieka spolu s maslom.
  • Mezitým rozmiešame vo zvyšnom mlieku (200ml) hrubú múku so žĺtkami, cukrom, vanilkovým pudingom a vanilkovým cukrom.
  • Bielka vyšľaháme do tuhej peny.
  • Ked mlieko začne vrieť, pridáme doňho zmes z hrubej múky a miešame pokiaľ nevznikne tuhá kaša. Potom stiahneme z ohňa a do ešte horúcej zmesy primiešame sneh z bielkov.
  • Okolo lístkového cesta umiestnime cukrárenskú obruč a mierne vychladnutú plnku nalejeme na cesto. Necháme vychladnúť.
  • Na polevu zohrejeme smotanu, pridáme na drobno posekanú čokoládu a miešame (už bez varenia) až sa cokoláda kopletne roztopí.
  • Polevu už len nalejeme na stuhnutú plnku a necháme vychladnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*