Kdo má rád kokosové pralinky Raffaello, tomu zachutí určite aj táto jednoduchá kokosová torta.
Na cesto potrebujete:
- 4 vajíčka
- 150g kr. Cukru
- 150g hl. Múky
- 50g. jemného postrúhaného kokosu
- ½ balenia prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 100ml vody
- 100ml oleja
Na plnku potrebujete:
- 400ml mlieka
- 1 kokosový pudingový prášok
- 3PL kokosového tuku
- 100g masla izbovej teploty
- 1 balenie jemného krémovitého syra (Lučina/Mascarpone)
- 150g postrúhaného kokosu
Postup:
- Žĺtka oddelíme od bielkov. Bielka vyšľaháme do tuha a odložíme stranou.
- Následne žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme. Pridáme tiež múku, kokos, škrob a prášok do pečiva ako aj vodu. Prešľaháme až sa všetky suroviny spoja do hladkého cesta.
- Na záver pridáme bielka a jemne ich primiešame k cestu.
- Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme pri 160°C ca 45min. (priemer 24/26cm).
- Keď korpus vychladne, tak ho vyberieme z formy a po šírke nakrájame na celkovo 2 pláty. Okolo spodného umiestnime cukrárenskú obruč.
- Na plnku najskôr dáme variť 350ml mlieka spolu s kokosovým tukom. V zvyšnom mlieku vymiešame cukor a pudingový prášok. Keď mlieko zovrie, pridáme pudingovú zmes a za miešanie uvaríme hustý puding. Ten necháme dôkladne vychladnúť.
- Keď je puding studený prišľaháme doňho maslo izbovej teploty a jemný krémovitý syr ako aj strúhaný kokos.
- Na spodnú časť korpusu nanesieme 1/2 plnky, položíme druhý plát a nanesieme zvyšok plnky.
- Tortu pred nakrojením necháme aspoň 2 hodiny stáť v chlade. Podľa chuti ozdobíme vrch torty orieškami a posypeme strúhaným kokosom.