Jednoduchšie to už ani nejde, tieto keksíky sú vyrobené len zo 4 surovín, naozaj rýchlovka. Majú krásnu krehkú konzistenciu a na vrchu karamelovú vrstvu. Proste dobrota, ktorú zvládne ktorýkoľvek začiatočník v kuchyni.
Potrebujete:
- 1/2 masla (125g) izbovej teploty
- 1/2 kyslej smotany (100g)
- 1 šálka hl. Múky (200ml šálka)
- 1/2 šálky kr. alebo trstinového cukru
Postup:
- Maslo zmiešame s kyslou smotanou a múkou, vypracujeme nelepivé cesto.
- Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho 5-10minút v mrazničke.
- Potom na pomúčenej pracovnej ploche vyrolujeme na tenko.
- Cesto posypeme cukrom a cukor mierne valčekom zatlačíme do cesta.
- Vykrojíme tenké pásy, tie poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180C ca 10-15min. do zlatista.
- Uskladňujeme v uzavretej dóze.