Táto polievka je krásne krémovitá a aromatická. Štruktúru jej dodáva uvarená kapusta, alternatívne možno kapustu nahradiť pórom.
Potrebujete:
- 1/2 bielej kapusty (alebo 2 veľké póry)
- 100g hov. mletého mäsa
- 1 cibuľu
- 3 trojuholníčky taveného syru
- 1PL zemiakového škrobu + 2PL vody
- čerstvá pažítka
- soľ, čierne korenie, drtená rasca, sušené čili
Postup:
- Cibuľu pokrájame na drobno a orestujeme na 2PL masla. Pridáme mleté mäso a spolu opekáme do zlatista.
- Medzitým pokrájame kapustu na jemné pásy a tie pridáme k zmesy. Krátko spolu podusíme.
- Zalejeme 1,5L vody alebo vývaru. Pridáme soľ, čierne korenie, rascu a sušené čili ako aj tavený syr. Takto necháme za občastného miešania variť 20min. Pridáme tavený syr a premiešame až sa kompletne roztopí.
- V troche vody si romiešame zemiakový škrob a vlejeme do polievky. Dobre pomiešame a varíme až sa polievka zahustí.
- Pred servírovaním ozdobíme pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.